LA MITJA MARATÓ DE L’ESPIRALL FA HISTÒRIA

La 43ena edició de la mitja marató més antiga de Catalunya, Espirall-Vilafranca, ha passat a la història per ser la més multidanira de totes les edicions, l’any 1985 van participar 1088 atletes, l’any 2003 van ser 1050 atletes i aquest any 1.262 atletes arribats, però ens centrarem en els últims anys perquè la recuperació d’atletes ha sigut impressionant, l’any 2017 van ser l’edició amb menys participació, 272 atletes, tot indicava la seva desaparició, però el fet que l’ajuntament de Vilafranca es fiqués al davant ha fet un gir molt inesperat, i van passar a tenir 701, 932 i 828 a les edicions següents.

La mitja Espirall Vilafranca pot estar orgullosa de la gran feina que està fent, poques curses han pujat la participació tan espectacularment i menys de la forma que ho ha fet la mitja penedesenca.

Han apostat fort i ho han aconseguit i la clau de la remuntada han estat diverses coses: tornar al circuit clàssic, el preu, (10 euros i 15 si agafes el pack de mitja i 10k de Vilafranca), els regals que són de qualitat, avituallaments complets tant en cursa com a l’arribada, les curses paral·leles com la mini cursa que fa que al poble de les Cabanyes hi hagi un ambient espectacular animant als atletes, aquest fet li encanta al corredor de la mitja, la propaganda que li fan, que estan compromesos amb el medi ambient i el més important que cuiden a l’aleta, és una cursa 10.

La festa de la mitja Vilafranquina va donar el tret de sortida a les 10 del matí amb la mitja petita de 2 kms, Cursa solidària, paral·lela a la Mitja Marató de l’Espirall, que destina la recaptació als projectes de les associacions Llambrusca – Caminem amb l’Alzheimer i TIÁM les quals tracten la malaltia de l’Alzheimer i altres demències, van participar més de 800 persones omplint el recorregut fins a les Cabanyes de color i alegria.

A les 10:30 va donar la sortida a la mitja, pel km 4 estava encapçalat per l’atleta d’Igualada el Roger Roca que no deixava aquest lloc i entrava en meta en el 1er lloc amb un crono de 1h 10m 48s, aquest atleta era el tercer cop que guanyava la mitja, ho va fer l’any 2003 amb 1h 05’, l’any 2018 amb 1h 09’ i ara amb 44 anys ho tornava a fer:

“Estic molt content tornar a guanyar després de tants anys aquesta mitja, aquesta mitja és una canya, és una de les millor mitges que hi ha a Catalunya, per l’animació i per l’organització, he disfrutat molt”. Roger marcava el millor registre de la mitja de les tres últimes edicions

El segon lloc va ser pel David Sancho amb 1h 11m 50s i el tercer lloc pel Albert Ferrer amb 1h 11m 53s.

En dones la guanyadora va ser l’atleta portuguesa que viu a Barcelona l’Ines Mota que va entrar amb 1h 25m 19s, sent el millor registre de la mitja de les tres últimes edicions:

“Ha sido magnífica por la gran animación que hay en los pueblos y por la organización, he disfrutado y he sufrido a la vez, pero he conseguido marca personal y estoy contenta porque el circuito no es fácil”.

En segon entrava la Núria Da Silva amb 1h 27m 05’ i, en tercer lloc, la Miriam López amb 1h 27m 51s.

La cursa jove i cursa de 5k sortia les 11 del matí i els guanyadors van ser,

A la de 5k Víctor Montaner amb 15’04 i Maria Roig amb 20’22 i en la jove Biel Badia amb 16’27 i Abril Badia amb 22’39.

Més de 2.500 atletes i més de 200 voluntaris amb fet que la mitja marató Espirall-Vilafranca fos tota una festa de l’esport i una de les millors curses del calendari català.

Només cal indicar que avui també hi havia la mitja marató de sant Cugat i van finalitzar 839 atletes -26% respecte a l’última edició, la mitja marató de Lleida amb 548 atletes -40% respecte a l’última edició i la mitja marató de Ripoll amb 185 atletes un 7% menys respecte a l’última edició, Vilafranca va tenir + 36% respecte a l’última edició, els número ho diuen tot, BRUTAL.