FONDISTES A LA MARATÓ DE NOVA YORK, JAUME I SANDRA BERTRAN

La marató de Nova York és una de les millors maratons del món, per l’ambient corren més de 50.000 maratonians, pel seu recorregut amb sortida en Staten Island es passa per Brooklyn, Queens, Manhattan i Bronx per arribar a Central Park, per la seva organització i perquè la ciutat s’aboca amb la marató, la gent surt a animar i fa que la marató sigui una gran festa, el hàndicap va ser el recorregut que és molt dur i afegint la forta calor, inesperada per la data que va ser, 6 de novembre.

En aquesta marató corrien dos atletes de Fondistes Penedès, la Sandra Bertran i el seu pare Jaume Bertran.

La Sandra debutava en la distància i quedava emocionada pel que havia aconseguit:

Hola des de NY, avui debutant a la marató de NY juntament amb el meu pare. No es poden descriure la quantitat d’emocions que hem viscut, amb molt de respecte he anat avançant al costat del meu pare, he gaudit de cada moment d’aquesta increïble marató indescriptible. No he deixat de somriure en cap moment de la cursa, la gran quantitat d’animació no et deixa abaixar la guàrdia en cap moment. Increïble, únic, i molt, molt emocionant al costat d’un gran referent per a mi. Hem acabat amb 5:14!!!! No tinc paraules per descriure l’emoció durant la cursa i sobretot en arribar! Felicitat en estat pur.”.

El Jaume Bertran va ser dubte fins al final per fer la marató de Nova York, per què dos mesos abans passava pel quiròfan per una operació en el genoll, pel qual arribava amb poc entrenament, però la il·lusió de córrer al costat de la seva filla li feia lluitar com fos per estar en la sortida i poder fer-la, a més la seva experiència l’ajudava bastant per saber el que havia de fer, per fi aconseguia el seu somni, fer la gran marató de Nova York i amb la seva filla la Sandra:

“Aquesta marató fa molts anys la tenia al cap… i com la meva filla volia fer una vam aprofitar per fer-la junts. Jo anava molt just d’entrenos després de l’operació de menisc de fa dos mesos. Només havia fet una mitja fa tres setmanes i un entreno de 26 km com tirades llargues.

Aquí anava sense mirar massa el crono i sobretot gaudir-la a part que el recorregut és bastant dur i no es pot fer grans marques.

Mai he vist una marató amb tanta gent al carrer i tants crits i aplaudiments, ha estat impressionant els ànims de la gent, m’he emocionat en diversos punts del recorregut… i el més gran de tot haver pogut fer tota la marató al costat de la meva filla i creuar l’arribada a meta amb abraçades i els dos plorant. La meva filla anava sobrada i durant tot el recorregut ha anat fent fotos i vídeos de l’ambientazo del carrer. Finalment 5h 14m”.

Cròniques que posen els pèls de punta, cròniques que ho diuen tot i que fan que la marató sigui molt especial, 42,195 kms no és fàcil i no està l’abast de tothom, una vegada es fa i arribes surt emocions que no surten a cap altre distancia.

El que estem segurs és que mai oblidaran aquest dia i que es convertirà cada any en una data simbòlica per tota la família Bertran un dia a recordar molt positivament.