CELESTINO LÓPEZ FA LA MARATÓ DU MEDÒC A FRANÇA

“La marató du Medòc, és diferent de totes. Entres a una vintena de cellers (Chateaux) on et trobes animacions d’orquestres, degustacions de vins, formatges, dolços de la comarca, etc. i fins i tot un avituallament d’ostres i entrecot en els 3 últims quilòmetres. Com diuen ells és la marató més llarga del món, perquè l’important és gaudir. No hi ha llebres. Tots els corredors van disfressats. Aquest any havien de ser disfresses amb la temàtica del món del cinema. Per nombre de corredors és la segona més rellevant de França. El relleu és ondulat semblant al Penedès. La majoria per camis de sorra i entre vinyes. Sense cap dubte és la cursa més divertida i ben organitzada que he fet mai. Temperatura alta entre 22 i 28 graus”.

Era la crònica del Celestino López que tornava a fer una marató després de tres anys, l’últim va ser en 2019 a Londres.

La Marathon du Medòc, celebrat dissabte al sud-oest de França, diuen que és “la marató més llarg del món”, té una multitud d’avituallaments de tota mena i amb tota classe d’aliments fins i tot trobes ostres, vi, cava, carn a la brasa, etc., és una gran festa i en la que el que menys importa és el crono, però sí que s’ha de fer els 42’195 kms.

Van finalitzar uns 8.000 atletes la majoria disfressats i caminant al ritme de bandes musicals, han participat en una cursa plena de sentit de l’humor, que travessa les vinyes de les grans denominacions d’origen del vi -Pauillac, Saint-Julien, Haut Médoc i Saint-Estephe- a la riba esquerra de la regió de Bordeus, una marató que tornava després de dos anys sense fer-se pel covid.

L’atleta de Fondistes Penedès Celestino López es converteix en el primer atleta del club en corre una marató en aquesta temporada, finalitzava amb 5h 32’ finalitzant en el lloc 1.700 de 8.000 i 80 de categoria, dels quals 5h 05’ va ser corrent i 27 minuts parat en els avituallaments, com el diu: ha estat el que més he trigat, però el que més ha gaudit, aquesta marató no es para fer marca ni buscar un bon crono.