ALEJANDRO MARTÍN 15è AL TAST DELS CAVALLS DEL VENT

Cavalls del Vent és la travessa circular oficial del parc natural del Cadí-Moixeró. És una de les travesses imprescindibles per als amants del senderisme/trail i passa pels 8 refugis del parc.

Cada any organitzen el festival dels Cavalls del Vent que es tracta de fer tres distàncies a on corredors i marxadors poden fer-la, l’open de 84 kms, tot el corregut sencer en menys de 24h, l’Half que és de 43 kms i s’ha de fer en menys de 24h i el Tast de 28 kms, la que tractarem en aquesta crònica, amb més de 2.000 mts de desnivell negatiu i que tenien 12h per fer-la.

Tot va ser ahir dissabte i en el Tast hi havia l’atleta de Fondistes Penedès, Alejandro Martín que la corria per segon any consecutiu, va fer marca personal en assolir 6h 03’ millorant en més de 30 minuts, finalitzava 15è:

“Ha estat molt dura, però ja la coneixia i he pogut regular molt per poder fer les parts més dures sense patir tant com l’any passat, és una passada i molt preciosa, no soc gens muntanyer, però els Cavalls del Vent fa que t’enamoris de la muntanya i de la seva duresa, estic molt feliç i orgullosos del que he fet”.

El Tast dels Cavalls del Vent va donar la sortida a les 8 del matí al refugi del Lluís Estasen (1.686m), aleshores enfilaven la pujada uns 10 kms fins al punt més alt, Pas de Gosolans (2.432m), per baixar un dos kms i arribar al refugi de Prat d’Aguiló (1.930m), primer avituallament, tornaven a pujar fins al pas del Bou (2.364m), a partir d’aquí baixada forta, tècnica, dura i molt llarga fins al coll de Bauma, baixada de nou per una preciosa fageda que arribava al segon refugi/avituallament, Gresolet, punt més baix del Tast, (1.171m), reposar les forces per enfilar la forta pujada/pendent de 4 kms per aconseguir entrar en meta ficada al mateix lloc de la sortida, refugi del Lluís Estasen (1.686m), quasi 4.000m de desnivell acumulat.