L’ALEJANDRO MARTÍN CORRE LA CURSA DE L’ALBA

La cursa de l’Alba és una cursa de 22,5 kms amb un desnivell acumulat de 1.200 D+. Els primers dos quilòmetres de cursa transcorre pels carrers de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d’aquest moment ens endinsem per un sender al Parc Natural de Montserrat envoltant el massís per la seva part mitjana, en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 3 aproximadament on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel, a partir d’aquí un tram de pista ampla de ciment que portava als atletes al Monestir de Montserrat.

Aquí començava un dels trams més durs de la cursa, ascens combinat amb més de 1.200 graons amb trams de sender d’incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.236m). Un descens de 1,2km aprox., els conduïa fins a un descens suau d’uns 3km fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontaven l’últim descens molt tècnic que els conduirà a la pancarta d’arribada.

Durant la major part del recorregut, pel fet que la cursa de l’Alba transcorre pel Parc Natural de Montserrat, podrem gaudir d’immillorables vistes de les diferents formacions rocoses d’aquest massís.

En aquesta edició va participar l’atleta de Fondistes Penedès, l’Alejandro Martín que la corria per primer cop assolint 3h 12’, va quedar eclipsat per la cursa

“És molt dura però preciosa, hi ha moments que has de tirar del cap i altres de totes les forces que tens, ha sigut bestial, m’ha encantat i m’ha posat en el meu lloc, quan et poses un dorsal tot canvia”.