XAVIER RODRÍGUEZ I GISELA CARRIÓN GUANYADORS DE LA 11ENA 10K DE VILAFRANCA

La 10k de Vilafranca organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès  tornava desprès d’un any sense fer-se, era la 11ena edició la d’avui, una edició molt especial per tot el que s’ha viscut, una pandèmia i que encara la situació sanitària continua  sent molt complicada pel òmicron que feia tambalejar de nou la cursa vilafranquina, al final es va poder realitzar però es va tenir que suspendre malauradament la mini cursa.

La onzena s’ha marcat per les restriccions i per alguns canvis importants que ha hagut comparat amb les altres edicions, menys inscripcions a la venda, recollida de dorsals sense fira, la mascareta com protagonista, entrega de samarreta al final, avituallament final en borsa, etc etc, però al final a les 11 d’un matí solejat  i bona temperatura es donava la sortida als 931 atletes que l’han correguda.

Vilafranca estava de gala i esperava als atletes amb molta il·lusió per tornar a viure un dels esdeveniments més importants de la comarca a nivell esportiu, els carrers s’omplien de colors i gambades, a més carrers amb públic animant i grups de música repartits pel recorregut, hi havia ganes.

Anem pel desenvolupament de la cursa a nivell atlètic, fins el km 5 anaven un grupet i pel km 5 passava un grup davanter de 4 atletes amb un crono de 16’10, l’Angel Martínez, el Xavier Rodríguez, l’atleta de Vilafranca l’Albert Ferrer i el Jordi Garcia, al final la lluita va quedar entre dos atletes que es la van jugar al sprint, una recta preciosa en la que el fet de saber qui la guanyava va estar fins quasi a 10 metres de l’arribada, sent una arribada molt emocionant, el  Xavier Rodríguez esprintava de valent i guanyava amb 32’29,  aquest atleta va guanyar el passat mes de novembre la mitja marató de l’Espirall, en segon lloc i primer local entrava l’Albert Ferrer a 2 segons, (32’31), en el tercer lloc entrava l’Angel Martínez amb 32’43, el quart lloc era pel Jordi Garcia amb 32’54 i en el cinquè lloc entrava l’Elias Asskali amb 33’53.

En la categoria de dones la primera de la general va ser la gran favorita, l’atleta de Sant Pere de Ribes, la Gisela Carrión que va fer un crono de 35’49, Gisela es va posar al davant de la cursa i en cap moment va tenir rival però ella tirava de valent per fer una gran cursa i baixar de 37’, fet que li feia guanyar un premi metàl·lic de 200 euros, va passar pel km 5 en 17’37.

En el segon lloc entrava la Marta Sánchez amb 38’51, en el tercer lloc la Iziar Lucena amb 39’27, en el quart lloc l’Aida Pérez amb 39’38 i en el cinquè lloc la Francina González amb 39’54.

La primera local va ser la Foix Montaner amb 40’14 que era la sisena de la general.

Proper edició, la dotzena el 29 de gener del 2023.