FONDISTES A LA MARATÓ DE BARCELONA 2021

Al 2020 la marató de Barcelona es va suspendre a una setmana de organitzar-se per la pandèmia del Covid, s’ha intentat fer-la algun cop més però la situació no ho permetia fins el dia d’avui que per fi la marató ha tornat a donar color als carrers de Barcelona, en un recorregut molt turístic, res de plana, molt ondulada i molt dura al final, es pujava des de Colon fins plaça Espanya, bastant d’ambient en algunes zones del recorregut i 9.200 herois/nes finalitzats.

De Fondistes Penedès hi havia 10 atletes:

Gabriel Herrera debutava en la seva primera marató i i feia amb la millor marca del club dels últims 3 anys, 2h 49’, passava la primera mitja en 1h 23’ i la segona n 1h 26’:

“Que voy a decir… emocionado de terminar mi primera maratón y por encima del tiempo objetivo, ojos húmedos al llegar a meta, sufriendo los últimos kilómetros pero lleno de emoción… sin palabras, a por más”.

Blas Herrera assolia 3h 08’ en la seva 10ena marató de Barcelona i 20ena total, feia la primera mitja en 1h 32’ i la segona en 1h 36’:

“Marató de Barcelona un ambient  espectacular. Molt content per la marca”.

Mari Carmen Olaya era l’única dona del club que corria aquesta marató i avui feia historia al convertint-se en la segona atleta fèmina del club en baixar de les 3h 30’, aconseguia marca personal al fer 3h 25’, rebaixant en 13’ la que tenia de l’any 2018, era la seva 3era marató, feia la primera mitja en 1h 41’ i la segona en 1h 44’ :

“Feliç i emocionada per la marca que he fet avui, objectiu complert, la marató de Barcelona no és fàcil, no te res a veure amb Valencia”.

Raimon Palau aconseguia 3h 25’ en la seva 22ena marató, sent la seva millor marca dels últims 8 anys, feia la primera mitja en 1h 41’ i la segona en 1h 44’:

“Per fi l’esperada marató, tants dies entrenant han donat un bon resultat. He disfrutat molt, bon ambient, m’ha semblat veure molta gent animant ( molt diferent de l’última vegada que la vaig fer fa uns 10 anys), bona temperatura, humitat baixa,…

Estrany en mi, he anat a un ritme molt constant, molt còmode, no em feia mal res, passant la mitja a 1h42. La segona part també però és una marató i el kilometratge passa factura, al kilòmetre 38 he acabat els torrons, he baixat de cop, no podia però ja era la part final i amb pujada, he abaixat el cap i anar fent metres com podia fins a l’arribada, emocionant com sempre. Dec haver perdut un parell de minuts en aquest tram que m’han impedit doblar. Però molt content, bona marca i a més he fet molts kms amb la Mari amb qui portavem també molts entrenaments i tirades junts, ha estat de gran ajuda. Ara a descansar una mica…, no gaire”.

Josep Maria Canela aconseguia 3h 32’, feia la primera part en 1h 46’ i la segona en 1h 46’:

Els últims 15 dies he tingut problemes al genoll. He sortit amb molta precaució, i al final he fet la marca que m’havia fixat! Els últims 4 m’han costat molt i el Joan Jiménez que hem feia de llebre des del km 17, m’ha acabat d’estirar fins a la meta! Content perquè estic recuperat! Resumeixo la experiència d’aquesta marató amb una paraula; BRUTAL!”.

Iban Pérez debutava en la marató amb 3h 39’, la primera part la corria en 1h 42’ i la segona en 1h 57’:

“L’he fet amb el meu pare i fins el 25 hem anat perfecte a 4:50/55, allà ha començat a tenir dolor al genoll i hem baixat una mica ritme fins el 35, i a partir de 36/7 ell tenia molt dolor i ha hagut de caminar algun tros, l’he deixat que fes al seu aire i l’he esperat on estava la resta de la família (km 41,9) per entrar junts, aquells 4/5km que he tirat sol han estat brutals passant a tothom a 4:05/10 i gaudint”.

Alejandro Martín també debutava en els 42’195 kms amb un crono de 3h 56’, feia la primera part en 1h 56’ i la segona en 2h 00’:

“Impressionante hacer una maratón, esto es otra cosa, muuy contento del resultado ya que a partir del km 30 tenia dolor en las ingles y planta del pie, pero ha sido brutal”.

Alex Pacheco finalitzava en 4h 11’, passava la primera mitja en 1h 49’ i la segona en 2h 22’.

Joan Luque aconseguia la seva 19ena marató amb la millor marca dels ultims 3 anys al fer 4h 17’, passava la primera mitja en 2h 08’ i la segona en 2h 09’:

“La marató més especial que he realitzat i això que en porto 19, per moltes raons, avui he gaudit com un nen amb un chupa chups, he tingut moments durs però el final que he tingut avui ha estat apoteòsic per a mi, ja que era la part més dura de la marató i era quan més veloç anava, no em feia mal res i només avançava atletes, era brutal, inoblidable, han estat els kms més ràpids, una marató que he corregut per pulsacions des del principi i m’ha sortit genial, ara no queda treva i a entrenar per la marató de Sevilla 22”.

Josep Montal debutava amb 5h 46’, feia la primera mitja en 2h 32’ i la segona en 3h 14’:

“No venia preparat però ja que tenia el dorsal la he fet i la he acabat amb un parell de nassos”.