ESPECTACULAR LA MITJA MARATÓ DE L’ESPIRALL – 16 FONDISTES

La 42ena edició de la mitja marató de l’Espirall (Vilafranca) ha estat espectacular i s’ha consolidat entre les millors curses del calendari català, tancant les 1.000 inscripcions a falta de tres setmanes per fer-se.

Va donar la sortida a les 10 del matí la mitja petita amb més de 600 atletes de totes les edats que anaven de Vilafranca a Les Cabanyes, 3 kms, a les 10:30 donava la sortida la Mitja Marató sota una bona temperatura 11 graus, Vilafranca s’omplia d’atletes populars i donaven molt color i calor a la capital Penedesenca, poc a poc enfilaven el ondulat i preciós recorregut de tardor penedesenc que passava: per dins del poble de Les Cabanyes, que ¿a qui no se li posava els pels de punta?, per la gran acollida i ambient que hi havia dins del poble, impressionant,  sortida de les Cabanyes i a pel següent poble, Vilobí, a on ja és ajuntava la mitja amb l’arribada dels atletes de la cursa jove que van sortir a les 11h de Vilafranca i tenien que fer 6 kms, Vilobí esperava  als atletes donant molts ànims i calor per afrontar la part més dura de la mitja, pujar fins el següent poble, Guardiola, a on hi havia força gent animant, aquí es girava i tocava encarar Vilafranca, sent una baixada de vertigen fins el km 17, a on hi havia la pujada trampa de Les Cabanyes fins el km 19, però es tractava d’aguantar i treure forces d’on es pogués per fer els dos últims kms a tope en baixada fins l’arribada, impressionant els ànims i la gent que hi havia al carrer Baltà de Cela, de nou dos anys desprès Vilafranca, L’Espirall, voluntaris, públic i els 850 atletes gaudien de una brutal cursa.

Fondistes Penedès un any més té aquesta cursa com esdeveniment molt important i donava el màxim suport amb 16 atletes i més de 20 voluntaris.

Anem pels nostres atletes:

El Francesc Patón feia de llebre de 1h 29’ i ho aconseguia, era la seva primera cursa de la temporada.

El Josep Maria Canela que va fer la marató de Barcelona fa 15 dies feia 1h 33’:

“He intentat anar amb el Patón però avui no era el dia! Massa recent la marató encara… Al kilòmetre 5 he decidit disfrutar-la! Un 10 a l’organització i un 10 al públic! Felicitats!”.

El Joan Jiménez aconseguia el seu objectiu de llebre, 1h 39’.

La Luci Barrio corria la primera mitja en un any i mig i aconseguia 1h 40’:

“Per fi he corregut en l’Espirall i ha sigut impressionant, sobre tot el pas per Les Cabanyes a on la meva família i amics em donaven molts ànims”.

El Jose Manuel Torres aconseguia la segona mitja de la temporada i assolia 1h 41’:

“Muy contento con el resultado, era la primera vez que corría está media ,el circuito duro pero bonito, ambiente espectacular, para Vilanova espero estar mejor”.

El Rafel López tornava a fer una mitja dos anys desprès i aconseguia 1h 48’.

El Jaume Bertran feia la millor marca de la temporada al fer 1h 48’.

El Pere Regull tornava a la mitja amb 1h 50’.

El Sixto Pallàs entrava amb 1h 54’.

“Mitja de l,Espirall amb 1h 54m, una gran cursa amb un molt bon ambient i bon dia per córrer,després de Mollerussa he millorat en sis minuts i ha sigut tota una sorpresa lo que bé que he anat. Felicitats a tots els organitzadors i companys que han fet possible aquest gran dia”.

La Carme Expósito corria dos anys desprès a l’Espirall amb 1h 54’ dos

“Supercontenta. La primera mitja des d’abans de pandèmia  i milloro en 3 min. la Mitja Espirall del 2019. No es pot començar millor la temporada. Gràcies Joan pels teus consells!”.

El Lluis Balagué també tornava a fer una mitja dos anys desprès amb un registre de 1h 56’.

La Silvia Sabaté entrava amb 1h 56’ sent la seva primera cursa dels últims dos anys.

El Manuel Gálvez assolia 2h 01’, i corria la seva primer mitja desprès de la pandèmia:

“Qué bueno volver a ponerse un dorsal, cursa como siempre muy bien organizada un 10 para todos.

He sufrido bastante en la ida, en la vuelta he podido recuperarme y he podido ir adelantando posiciones, con mejores sensaciones, pero se ha juntado unas semanas con dolores lumbares, y un resfriado de la leche, eso y la falta de entreno, ha sido el resultado, contento de todos modos por poder acabarla”.

La Quima Baena tornava desprès de dos anys a fer 21 kms amb un crono de 2h 11’:

“M’ecanta aquesta mitja, moltes gracies a tothom pels ànims i per una gran cursa, sobre tot impressionant de l’ambient a les Cabanyes, però Vilobí i Guardiola un 10, estic contenta de com m’ha anat i per ser la primera post pandèmia genial”.

El Josep Montal també entrava amb 2h 11’:

“Això es nou per mi, acabar la marató i als 15 dies acabar la mitja del Espirall Vilafranca, ha estat un repte, avui sempre ben acompanyat per el Joan  que ha marcat el ritme perfecte i la Quima  entrant junts a Meta. Gràcies  m’he sentit  perfecte”.

El Joan Luque també assolia 2h 11’:

“Tenir aquesta gran mitja al costat de casa és per fer-la i ho recomano a tothom, tot i que vaig fer la marató fa 15 dies avui no tocava corre 21 kms però ja que la volia fer la he fet suau escoltant el cos i el cor, m’ho he passat genial de tot sobre tot la companya, he gaudit moltísim com dic jo  de  “la meva cursa”, felicitar a tota l’organització, entitats, voluntariat i públic per que heu fet una espectacular cursa popular, mil gracies”.