ALEJANDRO 12è I JOAN 13è AL TAST DELS CAVALLS DEL VENT

ALEJANDRO 12è I JOAN 13è AL TAST DELS CAVALLS DEL VENT

Al Berguedà va tenir lloc el dissabte el Tast dels Cavalls del Vent de 28 kms amb 4.000 metres de desnivell acumulat, sent el punt més baix al km 24 a una alçada de 1.171m i el punt més alt al km 18 a 2.375m, una prova molt dura i molt tècnica en bastants trams del recorregut, la climatologia va estar el pitjor enemic, van començar a les 8 del matí amb 16 graus i cel cobert però una forta humitat del 82% que va durar tota la cursa, va ploure una mica però anava sortint el sol i es va arribar als 29 graus, els atletes anaven extasiats i per molta aigua que beguessin mai tenien prou.

Cursa molt bé organitzada controlada per champion chip, circuit impressionant, es sortia del refugi del Lluís Estasen, (sota del Pedraforca), primera pujada forta fins el km 10 al Pas de Gosolans (2.360m) baixada tècnica fins el refugi de Prat d’Aguiló a 1.970m aquí hi havia control i avituallament, a partir d’aquí a buscar el punt més alt del Tast passant per el Coll de Tancalaporta i Coll dels Terrers, a partir d’aquí baixada molt pronunciada per tartera molt tècnica amb pedra passant pel Coll de Bauma, que s’agafava un sender en un bosc frondós però ple de fang i perillós per les caigudes, fins que s’arriba al km 24, el refugi del Gresolet, punt més baix, 1.171m, segon avituallament i control, a partir d’aquí 4 kms en una pronunciada pujada molt forta, km vertical, amb fang fins arribar de nou al punt de la sortida refugi del Lluís Estasen, va ser molt dura.

Entre els 70 atletes que la van corre dos eren de Fondistes Penedès, el Alejandro Martín que feia per primer cop cursa d’alta muntanya, Alejandro arribava esgotat però amb un excel·lent 12é lloc de la general amb un crono de 6h 36’.

Tot just darrera seu, 13è, entrava el Joan Luque amb un crono de 6h 46’, millorant en 45 minuts la marca que va fer fa dos anys, Joan va ser el primer atleta de més de 50 anys en arribar a meta.