FONDISTES A LA CURSA L’ALBA- MONTSERRAT

Per fi avui ha tingut lloc la 33ena edició de la dura cursa de muntanya l’Alba amb sortida a Collbató amb l’objectiu de coronar el cim més alt de la muntanya màgica de Montserrat (1.236m) i tornar a Collbató, total 1.200m de desnivell positiu en 22kms, nova distancia ja que fins ara era de 25 kms, aquests canvis ha estat degut a les mesures de la pandèmia del Covid-19 i han fet que els primers kms pel poble no és fessin, així els atletes només sortir ja atacaven la pujada de les coves de salnitre i el pla de sant Miquel, una fort pendent que amb el handicap de la calor la va fer més dura, baixada fins el monestir i pujar per les escales, més de 1.200 graons, Pla dels Ocells, Sant Jeroni ( cel cobert, més baixada de temperatura) i baixada amb un petit canvi en recorregut però que tornaria al camí de Sant Joan, pla de Sant Miquel, baixada tècnica pel camí de les Bateries i arribada al poble.

Van participar 385 atletes, en 8 sortides de 50 atletes, els primers sortirien a les 8 del matí i cada 7 minuts nova sortida, entre els corredors hi havia tres atletes de Fondistes Penedès:

El  Gabriel Herrera aconseguia 2h 26’ en la seva primera cursa com atleta del club i primera vegada que corria aquesta cursa:

“Estoy súper contento, desde Febrero 2020 sin competir y encima llegaba a esta carrera con una lesión y un tiempo de 2 meses sin entrenar debido a esto. Por fin estreno camiseta en una prueba y ha sido bonito ver a Joan e Iban antes de salir. El tiempo hoy dada la condición física era lo de menos”.

L’Iban Pérez aconseguia 2h 57’, sent el primer cop que corria aquesta cursa:

“Tornada a les curses amb moltes ganes després de més d’un any. A més amb el meu pare i a la muntanya màgica on entreno i faig sortides quan puc però on mai havia fet cursa. El dia ha sortit perfecte i tot ha anat genial, així que no es pot demanar més.”

El Joan Luque un clàssic d’aquesta cursa, 6ena edició seguida que la fa, aconseguia 3h 42’:

“Sensacions entranyes que no vivia fa molt de temps, por i respecte abans, emoció i nervis al escalfament, indescriptible passar per l’arc de sortida i corre aquest bella cursa, llibertat al coronar Sant Jeroni, alegria i alguna llàgrima a l’arribada.”

Organització de 10 tot i les mesures de la pandèmia, van guanyar l’Andreu Simón amb 1h 53’ i l’Alham Elkakdi amb 2h 23’.