VICENTE GIL I MARI OLAYA GUANYEN EL XXIIÈ CAMPIONAT DE RUTA

VICENTE GIL I MARI OLAYA GUANYEN EL XXIIÈ CAMPIONAT DE RUTA

La temporada 19-20 degut a l’alerta global de pandèmia del Covid-19 que ha causat que des del març del 2020 un confinament i una aturada totes les activitats, entre elles l’anulació o suspensió de totes les curses a tot arreu, escrivint aquesta crònica, abril, encara no es sap quan és tornarà a la normalitat:

Fondistes Penedès ha decidit que finalitzen els seus campionat abans d’hora,  pel qual el 8 de març va ser la data les ultimes competicions que van corre els nostres atletes al temporada 19-20.

Doncs ja tenim les classificacions finals que reflecteixen els esforços dels nostres atletes, comencem amb el campionat estrella del club, el Campionat de Ruta que engloba les curses que s’han corregut durant la temporada en mitja marató, marató i 100 kms en ruta, tenen premis els 10 primers, 5 primeres dones i 3 veterans.

El guanyador d’aquest XXIIè Campionat de Ruta (temp 19-20) ha estat el Vicente Gil que ho guanya per primer cop.

Vicente ha guanyat el campionat amb 790 punts, sent les seves 5 millors curses: la marató de València que va fer 3h 23’, segona marca més ràpida del club aquesta temporada i les mitges maratons de Vendrell amb 1h 33’, Espirall, 1h 35’, Granollers 1h 36’ i Mediterrani amb 1h 37’, “Vicente es conscient que ha estat un campionat anormal per la situació que vivint però per altre banda li fa molta il·lusió guanyar el campionat rei del club”.

El segon lloc ha estat per l’Iban Pérez que va sumar 730 punts,  al corre quatre mitges maratons: Sitges amb 1h 24’, Espirall 1h 25’, la de Vilanova i Granollers amb 1h 27’, es va quedar a les portes de corre la marató de Barcelona.

El tercer lloc i 1er veterà està ocupat per el Thilo Schliebener que ha sumat 715 punts, ha corregut cinc mitges maratons, tenia previst corre a l’abril la marató de Rotterdam, aquestes han sigut les seves 5 mitges maratons: Vilanova amb 1h 30’, Barcelona i Mediterrani 2020 amb 1h 32’, Prat i Mediterrani 2019 amb 1h 34’.

El quart lloc tenim al David Bertran amb 645 punts en 4 curses, sent les seva millor marca en mitja marató de 1h 26’ a Vilanova.

El cinquè i segon veterà hi trobem al Blas Herrera amb 635 punts en 4 curses, sent les seva millor marca en mitja marató de 1h 27’ a Vilanova, es va quedar a les portes de corre la marató de Barcelona.

El sisè lloc ha estat pel Francesc Patón amb 625 punts en 4 curses, sent les seva millor marca en mitja marató de 1h 20’ al Prat i Cambrils sent la marca més veloç del club aquesta temporada en els 21,097, es va quedar a les portes de corre la marató de Barcelona.

El setè lloc masculí i tercer veterà ha sigut el Jaume Bertran que una temporada més està entre els 10 primers, va sumar 605 punts, amb una millor marca de 3h 39’ a la marató de València i  1h 36’ a la mitja marató de Balaguer.

En el millor vuitè lloc ha estat pel Santi Hervás amb 500 punts en dues curses, amb una millor marca de 1h 28’ a la mitja marató de Granollers i 3h 11’ a la marató de Sevilla, una marca que ha estat la més rapida del club  en els 42,195 aquesta temporada, que de pas indiquem que va ser l’ultima marató correguda aquesta temporada, al febrer.

Al millor novè lloc hi ha el Josep Maria Canela amb 495 punts, en 3 curses, sent les seva millor marca en mitja marató de 1h 28’ al Prat, Barcelona i Espirall, es va quedar a les portes de corre la marató de Barcelona.

El millor desè lloc ha estat el Jaume Morató amb 460 punts, , en 5 curses, sent les seva millor marca en mitja marató de 1h 39’ a Sitges, es va quedar a les portes de corre la marató de Barcelona.

En Femení la guanyadora ha estat la Mari Olaya que ho revalida, també ha finalitzat 8ena de la general, la seva puntuació ha estat de 505 punts amb 5 curses, puntuades totes mitges maratons, es va quedar a les portes de corre la marató de Barcelona, aquestes han estat les seves marques: 1h 38’ en la mitja marató de Vilanova, sent la més ràpida del club aquesta temporada, 1h 39’ a l’Espirall, 1h 40’ a Granollers, 1h 41’ a Sitges, 1h 46’ a la Colomenca.

El segon lloc de la general ha estat per la Júlia Escofet amb 470 punts, en 5 curses, amb unes millors marques de 1h 40’  en la mitja marató de Sabadell i Mediterrani 19, 1h 47’ al Vendrell i Espirall, més 3h 54’ a la marató de Valencia que va ser el seu debut a la distancia.

El tercer lloc hi ha la Luci Barrio amb 390 punts en 4 curses, amb unes millors marques de 1h 42’ en la mitja marató del Mediterrani 19 i 3h 40’ a la marató de Valencia sent la més ràpida del club aquesta temporada.

El quart lloc i 1era Veterana a la Carmen Expósito amb 150 punts, en 5 curses, sent la seva millor marca en marató de 4h 27’ a la marató de Valencia a on debutava, en la mitja marató de 1h 57’ a l’Espirall.

El cinquè lloc trobem a la Quima Baena amb 120 punts, en 2 curses, sent la seva millor marca en marató de 4h 52’ a la marató de Valencia a on feia la seva segona marató particular, en la mitja marató de 2h 06’ a l’Espirall.

Han participat en aquest campionat 33 atletes, s’han corregut 2.595 kms en 220 horas.

103 mitges maratons, sent el Joan Luque el que més ha corregut amb 7, 9 atletes han batut marca en 21,097 kms i la mitja amb més participació ha estat la mitja de l’Espirall amb 25 atletes, seguit de Vilanova amb 12, les dones corren la xifra de 23 mitges.

En marató s’han corregut 10, 6 atletes han batut marques en els 42,195 kms, les dones han fet 4 en total,  la marató amb més participació ha estat la de Valencia amb 8.