ESPECTACULAR RECORD A LA 10K DE VILAFRANCA, ABDESSAMAD OUKHELFEN VOLA 29:25

La 10ena edició de la 10k de Vilafranca ha estat espectacular, pel matí que ha fet, per l’ambient al carrer , per tenir 1.500 inscrits i per que s’ha fet record de la prova.

A les 11 del matí tot just es coronava el pilar de 5 dels Castelleres de Vilafranca la regidora d’esports de Vilafranca, l’Anna Doblas donava el tret de sortida a la 10ena edició, els carrers de la Vila s’omplien poc a poc de runners de tot arreu que anaven donant color a una vila il·luminada pel sol absent gairebé tota la setmana pel mal temps que ha fet.

Els grans favorits masculins anaven en grup i feien els primers 4 kms junts, fins que al km 4 l’atleta hispanomarroquí de Reus Abdessamad Oukhelfen deixava enrere als seus rivals, passava pel km5 en 14’47, els grup més immediat en 14’50, a partir d’aquí Oukhelfen imposava un ritme molt fort i feia la segona volta en 14’39 i finalitzat amb el nou record de la prova amb 29’25 corrent a una mitjana de 2’57 el km, superava en 6 segons el que havia fet fa dos anys el Carles Castillejos:

“El circuit i l’ambient espectacular, cursa molt ràpida, content perquè he aconseguit batre el rècord”.

Darrera seu entrava l’atleta hispanomarroquí Ibrahim Ezzaydouni també per sota del anterior record, amb 29’28, espectacular que correguessin dos atletes per sota de 29’30.

En 3er lloc entrava l’atleta de Lituania Dmitrijs Serjogins amb 30’13

Tots tres atletes son residents a Catalunya i federats, pel qual també va ser el podi del Campionat de Catalunya de 10k.

En l’apartat femení des de un bon començament la gran favorita l’atleta Barcelonina la Míriam Ortiz agafava el cap de la cursa i imposava un ritme que les rivals no podien seguir, passava pel km 5 en 17’16 i la segona part la feia en 17’35 acabant en una gran marca de 34’51, corrent a una mitjana de 3’30 el km, es quedava a 40 segons del record de la prova, també és proclamava campiona de Catalunya:

He tornat a revalidar el campionat, la cursa és molt xula amb molt d’ambient i això és d’agrair, bastant plana, avui he vingut a baixar de 35’ i ho he aconseguit”.

En segon lloc de la general i del Campionat de Catalunya entrava la Laura Vílchez amb 36’07 i en tercer lloc la Monica Comas amb 36’55, però el tercer lloc del Campionat de Catalunya femení va ser la Nuria Cascante amb 38’13.

En els premis locals el primer classificat va ser l’Oriol Vilaplana amb 32’59 i la 1era local la Jackeline Gómez amb 40’18.

A destacar que 1h abans es va donar el tret de sortida a la Mini Cursa en la que van participar 1.685 atletes de totes les edats, una gran festa i per una gran causa, en benefici de la Fundació Amics Joan Petit!.

L’Ajuntament de Vilafranca amb Fondistes Penedès un any més han apostat forts en fer una gran cursa per que els atletes s’emportin un gran record de Vilafranca i de la cursa.