FONDISTES A LA MARATÓ DE VALÈNCIA

Dia històric al mon en concret a la marató de València i la seva cursa paral·lela el 10k en la que es batia el record del mon, amb 26’38, fet per Joshua Cheptege.

A la Marató es va batre varis records entre ells la de superar els 20.000 herois finalitzats, sent la primera marató de l’estat espanyol en aconseguir-lo, apart s’ha col·locat entre les 6 més ràpides del mon.

Eren les 8:30 de un matí idoni per corre, 15 graus i cels descobert, espectacle per tot arreu i organització abocada amb els atletes, impressionant, una marató que passa pels llocs més emblemàtics de la ciutat, sent una de les més ràpides del mon, per agafar un ritme i no deixar-lo.

Com cada any atletes de Fondistes Penedès s’acosten a questa gran marató sent aquest any 8 els que la van corre:

El Vicente Gil que ja és un habitual d’ella, aconseguia marca personal al fer 3h 23’ rebaixant en 3 minuts la marca que tenia de la marató de Sevilla de l’any 2014, corria de menys a més, passava la primera mitja en 1h 42’ i la segona part en 1h 41’.

Estoy eufórico y que salto de la alegría que llevo, porque todo y que ha dado lo máximo he disfrutado mucho corriendo por pulsaciones, es una maratón impresionante”.

El Jaume Bertran sumava una marató més i ho feia amb 3h 39’, passant la primera mitja en 1h 48’ i la segona part en 1h 51’:

“A mi m’ha anat molt millor del que esperava, després de haver tingut problemes amb el còlic el mes passat i que no vaig entrenar tot el que hagués volgut”.

La Luci Barrio aconseguia 3h 40’ 19s sent la nova  marca personal millorant 11 segons, feia una gran marató doblant les dues parts, 1h 40’:

“Era la 1era que preparaba en tan poco tiempo, 3 meses i medio. No he competido casi nada y era difícil saber a qué ritmo podía ir, pero una visita del míster Juan Luque me dio la clave “juega con el ritmo y pulsaciones”, me dijo, y así fue. Fui a un ritmo cómodo del km 1 al 33, del  33 al 37 me lo tome con más calma ya que quería apretar en los últimos, del 37 al 40 me iba animando y los dos últimos km los hice por debajo de 5 (los mas rápidos de la maratón). Increíble, súper feliz del resultado y de lo que llegué a disfrutar.
Esta maratón se la dedico a mi hija por su apoyo, sin ella no será lo mismo. También a mi niño que me estuvo cuidado desde del minuto 1 y aguantando todo lo que comporta entrenar durante tres meses una maratón.”.

La Júlia Escofet debutava en la distancia i aconseguia el gran repte al entrar en 3h 54’, debutava doblant en les dues parts, 1h 57’ cada mitja:

“Era la meva primera marató i ha sigut una experiència increïble. Vaig gaudir moltíssim cada kilòmetre tan pel recorregut com per l’ambient i vaig aconseguir mantenir un ritme bastant regular de 5.30 durant tota la marató. Moltíssima il·lusió al sumar cada kilòmetre a partir del 30, tot l’esforç d’aquests últims 6 mesos ha valgut la pena!.

El Sixto Pallàs que sumava la seva 81ena marató particular entrava amb 4h 05’, la primera part la passava en 1h 57’ i la segona en 2h 08’

“Aquesta s,ha convertit en una gran marató, tant pel seu circuit com pel seu ambient en tots els carrers. Per mi ha fet massa calor i ho he acusat a partir del 30 he afluixat 15 segons per km i només era qüestió d,acabar-la el més dignament possible. Satisfet per tenir una mes i ara a descansar.

El Joan Luque feia 4h 25’en la seva 18ena marató particular i  completava la seva 4arta marató de Valencia seguida, passava la primera mitja en 2h 11’ i la segona part en  2h 14’:

“Impressionant aquesta marató, em te enamorat,  ambient per tot arreu, gent animant a tope, djs, bandes de musica, batucades etc etc, brutal, cada any es superen, a més el circuit pla i ràpid, a mi m’ha nat com tenia previst corre a un ritme de 6’15 i ho he aconseguit, he gaudit molt i he pogut culminar un any més la distancia reina, 42,195 kms, aquesta marató se la dedico a la Quima i al Vicent, per moltes coses”.

La Carme Expósito debutava en la distancia i ho feia amb la marca que tenia previst 4h 27’:

“Alguien me dijo que lloraría… y así ha sido… dolor, esfuerzo, coraje, soledad, compañía, pasión… la primera es ÚNICA!!! Gracias Valencia! Gracias Fondistes!”.

La Quima Baena feia la seva 2ona marató desprès de 11 anys i la corria amb 4h 52’:

“Ha estat dur arribar a Valencia però ha valgut la pena, una vegada en ella he corregut amb molt de cap i gaudint de cada km que feia, la gent de Valencia t’emporta fins la meta, ha sigut una passada tornar a corre 42 kms i 11 anys desprès, contenta no ho següent, eufòrica”.