UN FONDISTA CORRE LA MARATÓ D’ATENES

La Marató d’Atenes, no és només un esdeveniment esportiu, una cursa dura, o un recorregut difícil d’42,195m, és més que això, la Marató d’Atenes és un pont que uneix la llegenda amb la història emmarcat en un esdeveniment esportiu.

La 37 edició de la marató d’Atenes, amb 20.000 atletes, provinents de molt diverses nacionalitats, l’autèntica com l’anomenen, amb sortida al poble de Marató i arribada a l’estadi d’Atenes: duríssima per ser una marató de ruta, amb un perfil amb pràcticament 30 kms de pujada, de fet, des del km 9 fins al 31 puja sempre, sense absolutament cap metre que planegi, sense cap descans. L’organització perfecte, amb moltíssims voluntaris i molt d’ambient al carrer, sobretot en el segon tram conforme t’apropes a Atenes.  Els últims 6 kms són ja dins de la ciutat, en descens fins a l’arribada a l’espectacular i mític Panathinaikó Stadium, construït amb marbre blanc amb una capacitat de 50.000 espectadors, on es van celebrar els primers jocs olímpics de l’era moderna l’any 1896.

Fins aquí anava l’atleta de Fondistes Penedès, el Raimon Palau que corria la seva 22ena marató, però destaquem que és la seva 3era marató en menys d’un any, al desembre del 2018 corria a Xile, al maig 2019 a Praga i ara a Grècia.

El Raimon anava a Atenes sent dubte per que va patir una lesió unes setmanes anteriors  i li va aturar bastant l’entrenament, però va decidir presentar-se i agafar un ritme constant que li pugues garantir 12acabar-la, complia el seu somni i entrava el nostre heroi a l’estadi amb un marca de 4h 18’:

Em feia molta il·lusió aquesta marató, però a nivell esportiu, no em va agafar en el millor moment de forma,  l’objectiu era doncs acabar la marató i gaudir-la, sense estar pendent del crono, de la marca. Vaig anar corrent a un ritme suau, a 6 minuts el km, i força constant durant tota la cursa, patint que no se’m reproduís cap lesió, per entrar finalment molt emocionat a l’estadi amb 4h.18. Sort que estava núvol i va ploure a estones, ja que la temperatura era alta, uns 25 graus. Excepte els darrers kms i l’arribada que és una passada, amb els darrers 250 metres per dins de l’estadi, el recorregut en general no és gaire bonic, ni és bo per fer marca, però el caràcter llegendari i històric de la cursa, fa que esdevingui una cita important pels que ens agrada la distància de la marató i el món que l’envolta”.