La Pilar Gallego aconsegueix un somni

Fins a la Vall de Benasc anava l’atleta de Fondistes Penedès la Pilar Gallego, per corre una dura cursa de muntanya i que feia molts anys ho tenia al cap, la Trail dels Glacials de 26 km (trail 2heaven) recorrent el fons de la Vall de Benasc i gaudint de les vistes de les glaceres més meridionals d’Europa en ple Regne de l’Aneto.

Partien de la base de l’estació d’esquí nòrdic dels Llanos del Hospital, amb 26,4 km i 1000 m de desnivell positiu i recorrerem de forma circular tot l’entorn dels Llanos del Hospital, fregant les crestes que separen la Vall de Benasc de la Vall d’Aran i de la Vall de Bagnères-de-Luchon (França). Després de recórrer la base del Massís de la Maladeta, giraven cap al nord en direcció a França per ascendir fins al “Mirador de l’Aneto” i gaudir de les impressionants vistes de les Maladetes i les seves glaceres.

La Pilar Gallego aconseguia el seu repte i somni entrant en meta amb 4h 40’, aquí teniu la seva crònica:

“trail 2heaven, 26’400km, desnivell positiu 1000 i negatiu -1600, 2385 la quota màxima. Fas las crestes de la Vall de Benasc, Arán i Bagneres de Luchon, arribes a la base del Massís del Maladeta i el Mirador de l’Aneto, havent sortit de Llanos de l Hospital, es fan tres proves de 50km, 26km i 17km. Un dia ideal per córrer, uns paisatges i unes muntanyes que son una passada. A la de 26km Hi haurien uns 200 atletes i la sortida era a les 10:30, tenies 5h per completar-la amb dos controls de pas. He Fet la cursa amb el meu marit, la pujada no era molt tècnica, peró no ens esperàvem les baixades que han sigut súper tècniques… Fins el km 16 que llavors podies córrer millor tot i que era trencacames, per mi ha estat una gran experiència, no ho he passat gens malament, hem estat avançam corredors i això motiva molt, anava molt bé i amb els ànims i empuje del meu marit ha estat una gran cursa, feia molt temps que esperava fer una mitja a muntanya i avui he het mes. Ha estat super emocionant l’arribada. Pels entrenos de tot l’estiu i l’esforç fet per passar aquests controls de pas, que fan patir”.