EL RAIMON PALAU CORRE LA MITJA MARATÓ DE BOGOTÀ

Aquest diumenge 28 de juliol la Mitja Marató Internacional de Bogotà celebra el seu 20 aniversari. Aquesta important carrera que es realitza des de l’any 2000 a la capital colombiana, ja s’ha consagrat com una de les més importants en comptar amb el segell Gold Label que atorga la IAAF a l’excel·lència organitzativa.

Aquesta és la competència atlètica més important de Colòmbia per a aquesta edició aniversari ha tingut la participació de més de 40 mil corredors . El circuit dels 21 quilòmetres s’inicia en el Parc Simón Bolívar i el final serà sobre el carrer 63.

La competència atlètica, comptava amb atletes de 44 nacions. Per primera vegada assistien representants de Cuba, Eslovàquia, Guaiana i Namíbia.

El nostre atleta el Raimon Palau era estava entre tots els participants i aconseguia un registre de 1h 56’, aquí teniu la seva crònica:

“Molt bé la 20 edició de la Mitja Marató de Bogotà. Una mitja amb l’etiqueta Gold de la IAAF, considerada entre les 20 millors del món per la participació, l’élit, l’organització, la difusió…. Entre la mitja i la 10k hi havia més de 42.000 corredors, més a la mitja que a la de 10 i per cert gairebé amb un 45% de fèmines. La sortida ha sigut impressionant i més el moment en que han fet una gran ovació al ciclista colombià guanyador del tour, aquí el ciclisme es viu moltíssim.

Personalment la cursa me l’he hagut de prendre amb tranquil·litat, el fet que es corregués per sobre del 2.600 metres m’ha afectat molt, més del que em pensava, feia només tres dies que havia arribat al país, si hi havia una mica de pujada o intentava augmentar el ritme, les pulsacions es disparaven i havia d’afluixar, al final 1h56m. prou bé.

L’organització perfecte, sortida per calaixos, els primers kms però costava avançar, avituallament cada tres kms amb aigua i begudes isotòniques,  molta participació però sense cues enlloc, ni als lavabos, ni a l’arribada ni al guardarroba, moltíssima gent al carrer….Una bona experiència i els colombians súper oberts i amables”.