EL RAIMON PALAU A LA MARATÓ DE PRAGA

Quin mes portem a Fondistes Penedès corrent representants del club per maratons Europees, el passat 14 d’abril la Dioni corria a París, el passat diumenge el Cele a Londres i avui el Raimon Palau a la marató de Praga.

El Raimon desprès de 4 anys va tornar a la marató i va ser el passat mes de desembre a Xile, aprofitant el bon estat de forma va buscar una marató per la primavera i va decidir fer la de Praga, una marató molt bella, enriquidora, plana i amb bon ambient, 10.000 atletes, el Raimon feia una gran marató al aconseguir un crono de 3h 28’, doblant, 1h 44’ i 1h 44’, millorava en 20 minuts amb respecta a l’anterior, aquí teniu la crònica del nostre heroi:

“Ha anat molt bé la marató de Praga, inclús he fet un parell de minuts menys del que havia previst. He entrat amb 3h 28’ 22”. El dia ha acompanyat, nuvolat, força fred, entre 3 i 5 graus, la cursa molt maca, molta estona vorejant el riu, força plana (els primers entren amb 2 06), molts grups de música, molt bona organització, més de 10.000 atletes…, per buscar-hi alguna pega, cal anar amb compte amb els rails del tramvia, és fàcil torçar-te un peu i el més fotut són les llambordes del carrers del casc històric, això et destrossa els peus. He anat tota la cursa al mateix ritme, he passat la mitja amb 1h 44’, o sigui que he doblat, al final n’aprendré. Molt content de la temporada, no la podia tancar millor. Per cert aquesta marató va ser fundada ara fa 25 anys pel mític corredor txec  Emil Zatopek, “la locomotora humana”. 

Feia molt anys que no corria dues maratons en una temporada i aquesta era la seva 21ena marató.