EL JOAN LUQUE A LA DURA CURSA DE L’ALBA

Una de les mítiques curses de muntanya a Catalunya és la Cursa de l’Alba de 24 kms, que comença a Collbató, arriba a Sant Jeroni i torna a Collbató.

La cursa de l’Alba és una cursa amb un desnivell acumulat de 2.200 metres. Els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d’aquest moment ens endinsem per un sender al Parc Natural de Montserrat envoltant el massís per la seva part mitjana en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 5 aproximadament on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel que en tram de pista ampla encimentada arribaven al Monestir de Montserrat.

Aquí comença un dels trams més durs de la cursa, ascens combinat més de 1.200 graons amb trams de sender d’incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.237m). Un descens de 1,2km aprox. fins a un descens suau d’uns 3km fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontaven l’últim descens molt tècnic que els conduïa a la pancarta d’arribada.

Fins aquí es desplaçava el nostre atleta el Joan Luque que ja porta 5 anys seguits anant i las ha viscut de totes les formes, si afegim les que va corre fa anys, aquesta cursa la ha fet 8 cops.

El Joan Luque contra pronòstic aconseguia baixar de les 4h i entrava amb la millor marca dels últims 2 anys al assolir 3h 52’, baixava en 21 minuts amb respecta a l’any passat:

“Ha estat dura per la forta calor sobre tot els últims 7 kms, el meu objectiu era finalitzar i entrar amb els temps establits per l’organització per que venia amb poc entreno i poca muntanya, però hi havia una motivació molt especial que crec que ha estat la clau per assolir una gran cursa per a mi ha més de tenir el dia idoni i fer la cursa idònia, ha estat l’aniversari del meu fill el Sergi a qui li dedico, ja que en un principi tenien que estar els dos fent-la però el no ha pogut, m’he sentit genial, he gaudit com mai i ha estat una passada, aquesta cursa em té robat el cor i vull donar les gracies a tota l’organització, al voluntariat i entitats per continuar tirant endavant aquesta gran cursa, així com ha totes les persones que han estat al costat meu recolzament aquests dos mesos tants durs”.