EL DAVID BERTRAN CORRE A L’ESPECTACULAR SKYRACE DEL COMAPEDROSA

EL DAVID BERTRAN CORRE A L’ESPECTACULAR SKYRACE DEL COMAPEDROSA (ANDORRA)

El nostre atleta, el jove David Bertran anava a una de les curses més dures i més boniques que hi ha actualment, la SkyRace Comapedrosa de 21 kms a Andorra.

La prova consta de dos llargues pujades en un terreny molt tècnic d’alta muntanya. La primera pujada és fins els 2.600 metres d’altitud i la segona té com a cirereta el sostre d’Andorra, el Comapedrosa amb els seus 2.942 metres (cim més alt d’Andorra). Serà l’entorn ideal per viure tota l’essència de l’Skyrunning amb bellíssimes panoràmiques del Parc natural de les Valls del Comapedrosa i uns paisatges espectaculars, comptava amb la participació dels millors corredors del moment ja que és una prova de la Copa del Món.

El primer tram de cursa és asfaltat fins a arribar al camí que ens portarà al coll de les cases (1958m), camí molt dret que transcorre per una zona molt boscosa, a partir d’aquest punt els corredors es trobaven amb una tram de carena amb molta alçada i poca vegetació, fins a arribar al Pic de les fonts (2748m) en aquest punt es baixava fins al Pla de l’Estany.

Aquesta és una vall perduda enmig de les muntanyes Andorranes, a partir d’aquest punt començava una preciosa pujada, un autèntic mur vertical de més de 1000m de desnivell positiu en uns 2Kms de distancia sense camí marcat i que els portava als atletes fins al Cim del Comapedrosa (2942m). La baixada és pel camí tradicional passant per l’Estany Negre i el refugi del Comapedrosa, fins arribar altre vegada a Arinsal.

El David s’havia planificat aquesta cursa com un dels seus grans reptes i lluitava de valent per assolir l’objectiu, entrada triomfal amb un crono de 5h 29’:

“Es exigent, dura, tècnica i maca a parts iguals. Amb dos brutals pujades, una fins les 2.600 metres i l’altre fins els 2.942 metres per coronar el  sostre Andorrà. Amb vistes i panoràmiques que satisfan l’esforç dedicat.

Ara a recuperar i seguir entrenant, ja que vull arriba amb ple de condicions al setembre per reprendre l’asfalt.”

En masculí el guanyador va ser el Kilian Jornet amb 2h 33’ i en femení la guanyadora va ser l’atleta sueca la Lina El Kott Helander amb 3h 03’.

http://www.skyracecomapedrosa.com/