FONDISTES PENEDÈS A LA DURA LA CURSA DE L’ALBA DE 24K

FONDISTES PENEDÈS A LA DURA LA CURSA DE L’ALBA DE 24K

La cursa de l’Alba és una clàssica cursa de muntanya, 31 edicions porta, una de les més antigues de Catalunya, les inscripcions les obre al gener i en menys de una setmana les tanca, sent una de les poques curses que compte amb aquest privilegi en la situació de saturació de curses que hi ha Catalunya.

La cursa de l’Alba és espectacular i preciosa però molt dura, té una distancia de 24 kms i  2.200 mts de desnivell acumulat (+1.100), comença al poble de Collbató, els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d’aquest moment els atletes s’ endinsen per un sender al Parc Natural de Montserrat envoltant el massís per la seva part mitjana en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 5 aproximadament on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel que en tram de pista ampla encimentada arribaven al Monestir de Montserrat. Aquí comença un dels trams més durs de la cursa, ascendint combinant més de 1.200 graons amb trams de sender d’incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.237m). Un descens de 1,2km aprox., els conduïa fins a un descens suau d’uns 3km fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontaven l’últim descens molt tècnic que els conduïa a la pancarta d’arribada de nou a Collbató.

A les 9 del matí donaven la sortida als 350 privilegiats atletes, entre ells hi havia un de Fondistes Penedès, el Joan Luque, que la feia per 4art any consecutiu, que sumant amb les vegades que la va corre fa anys, s’ha convertit en un dels atletes del Penedès que més vegades la ha corregut.

La cursa es va endurir més quan el dissabte va ploure molt i va fer que el recorregut estigues relliscós en algunes zones, sort que va fer una temperatura ideal i que el sol va sortir.

En Joan té aquesta cursa com un dels grans reptes de la temporada, no és una cursa fàcil i li dona un tracte molt especial, sap que ha d’entrenar molt dur per aconseguir fer-la que ja és molt, en Joan aconseguia un crono de 4h 13’.