7 FONDISTES AL CAMPIONAT DEL MON DE MITJA MARATÓ A VALENCIA

7 FONDISTES AL CAMPIONAT DEL MON DE MITJA MARATÓ A VALENCIA

Cada dos anys la distancia de la mitja marató té la seva màxima cita celebrant el Campionat del mon, fa dos va ser a Cardiff i enguany a Valencia, ciutat escollida per el màxim organisme de l’atletisme IAAF (Associació Internacional de Federacions d’Atletisme).

Dia especial, dissabte a la tarda, recorregut únic i atletes de tot el mon participant en la prova, a les 17h donaven la sortida a l’élite femenina i a les 17:30 a la masculina, uns segons desprès a la resta de participants (Mass Race), 12.547, entre ells hi havia 7 de Fondistes Penedès que no es volien perdre l’oportunitat de corre una cursa d’aquesta envergadura.

La mitja va ser impressionant, circuit molt ràpid i exclusiu per l’ocasió, espectacular l’ambient que hi havia al carrer, moltíssima gent mirant i animant (Valencia sortia al carrer), arribada de gala (sobre les aigües de la Ciutat de les Arts i Ciències), llàstima del gran handicap que van tenir tots els atletes, el fort vent, estones de pluja i altres de sol, però tot i així va ser una gran festa de l’atletisme mundial i per València.

Cap atleta de Fondistes Penedès havia corregut abans una mitja marató del campionat del mon, pel qual tots set es van preparar per l’ocasió.

El primer del club en creuar la línia d’arribada l’Albert Moreno que aconseguia una gran marca personal al arribar amb 1h 18’, millorant en 44 segons la que el tenia de fa tres anys a Barcelona:

“Increïble sensació! Després dels dubtes inicials del matí degut al vent, vaig sortir a per totes sabent que hi hauria kms on s’hauria de patir, però també d’altres per aprofitar el vent a favor. Les cames van respondre i vaig donar el que portava entrenat, tot i el vent i la pluja. Al final 1:18:58 en un circuit i ambient únics! Li dedico a la Gemma que avui hauria d’haver estat equí si no hagués estat per l’accident. Gran dia amb els amics Fondistes que ans vam desplaçar a València”.

Albert ha fet la marca més ràpida del club d’aquesta temporada en els 21,097 kms.

El Santi Hervàs feia la millor marca de la temporada al assolir 1h 23’:

“Media de valencia, mundial de media maratón. Ambientazo en todos los aspectos, publico, corredores y circuito impresionante. Lastima del tiempo q en algunos momentos de la carrera fue un hándicap. Tocaba correr por una causa importante y así lo hice. Va por vosotras luchadoras. En el ámbito deportivo no era el mejor dia para correr. He salido a ritmo constante de 3:50. Del km 5 al 6 el maldito aire, ha regular, del 11 al 15 otra vez el aire, me pongo a 4 y tiro del grupo, mira q lo habíamos hablado con Albert Moreno “hay que resguardarse y no tirar” pues yo al revés. A partir del 15 una gozada, vuelvo a bajar de 4 veo que puedo estar sobre la 1:22 largo. Y al final se me ha ido en los últimos 900 metros, la bajada al museo me ha reventado la espalda. Al final 1:23:24.”.

El Raul Navarrete tornava a la distancia un any desprès i ho feia amb la millor marca dels últims dos anys al aconseguint 1h 25’:

“Contento por tener la oportunidad de participar  y disfrutar junto a compañeros de club. A nivel personal acabe con un regusto de lo que quería hacer 1h 23’ ya que a partir del km 18 perdí los segundos necesarios para conseguirlo”.

El Blas Herrera feia la segona mitja de la temporada amb un crono de 1h 30’:

“Mitja espectacular, per l’ambient, organització (etc) molt content d’haver pogut compartir un dia con el de ahir amb els amics i companys del club, dono per bona la 1:30h que vaig fer per l’entreno que portava”.

El Vicente Gil entrava amb la millor marca de la temporada al fer 1h 36’:

“Una media maratón impresionante , con bastantes incógnitas por no llevar entreno de medias y con el hándicap del viento que hacía, cambio de opinión con mi míster de salir a rodar y no competir, me acompaña mi primo de valencia los 21km y desde los primeros 100 metros el chip al ver la animación tan grande que arrastra valencia y entra la garra de la competición por ellos por la cantidad de gente que siempre sale y se implica con el corredor , el viento ya era lo de menos aunque había sitios que daba de lleno. Valencia me hizo mantener un ritmo de 4h31 de media todo el recorrido impensable para mí por no llevar un gran entreno de media maratón”.

El David Bertran s’estrenava en la distancia com atleta de Fondistes Penedès i ho feia assolint marca personal al aconseguir 1h 39’ millorant en 6 minuts:

“Content de fer la meva 1a Mitja Marató amb el club, també la meva 1a vegada en corre a València i a sobre en el Mundial de Mitja Marató. Ambient de 10 increïble, del km 19 al final em molestaven els bessons però la gent “tira de tu” i per com ho viuen has de donar els 200%. Finalment consentíssim fent marca personal”.

El Joan Luque entrava igualant la millor marca de la temporada al aconseguir 1h 55’:

“Em sento un privilegiat per estar avui aquí, ha sigut brutal el dia, els companys, la prèvia, la mitja i tot el que l’envolta, he sortit a donar-lo tot, dintre dels meus límits i m’ha sortit la carrera somniada, de menys a més, he acabat volant del km 13 al 21, ha sigut una passada, la gent no parava d’animar, mai havia corregut una mitja tant impressionant, hi havia moments molt emocionants, desprès de quasi 30 anys corrent i amb els meus 55 anys he corregut una cursa d’aquesta envergadura i tant especial, “el campionat del mon”, aquesta mitja li dedico a la meva dona, felicito a tots els meus companys a Valencia i a l’organització”.

València s’ha convertit en la capital mundial del running en una jornada que ha acabat amb nou rècord femení a València gràcies a l’atleta etíop Gudeta Kedebe, que ha batut el rècord en un Campionat del Món al parar el crono en 1 : 06: 11, en la carrera exclusivament de dones.

En homes l’atleta de Kenia el Geoffrey Kamworor amb 1:00:02, sumava el seu tercer títol consecutiu als seus 25 anys.

Record de participació d’atletes acabats en un campionat del mon.