11 Fondistes a la Mitja Marató de Barcelona

11 Fondistes a la Mitja Marató de Barcelona

8:45 del matí sortida a 13.711 atletes al carrer Pujades al costat de l’Arc de Triomf, fred: 3 graus, però el sol comença a sortir entre els núvols, espectacular la “marabunta” de atletes que corrien pels carrers de la ciutat, era la mitja marató de Barcelona, una mitja que va ser impressionant en tots els sentits, per això és una de les millors del mon, i van otorgar la màxima distinció que atorga la IAAF per a les carreres en ruta d’atletisme la Gold Race Label de la IAAF (Associació Internacional de Federacions d’Atletisme).

Cursa molt plana i idònia per fer bones marques, fins aquí anaven 11 atletes de Fondistes Penedès, l’Albert Moreno tornava al mon de les mitges maratons desprès de 20 mesos, l’ultima que va fer va ser al País de Gal·les al juny del 2016, Albert aconseguia a Barcelona quedar-se a 1 minut de la seva marca personal al aconseguir 1h 20’:

“Tornada a la competició després de la Marató de Valencia. Avui ho plantejava com a test de cara a la Mitja de Valencia del proper mes. Corrent per sensacions, molt content del resultat final! 1:20:30, que pel que porto d’entreno dono per boníssim! Moltes gràcies com sempre pels ànims de la resta de fondistes i familiars!”.

El Blas Herrera també tornava a la mitja marató desprès d’un any i ho feia amb la millor marca dels últims dos anys al aconseguir 1h 28’:

“bones sensacions desprès 2 anys torno a baixar 1h 30´ content i a seguir entrenant”

El Josep Maria Canela feia la millor marca de la temporada al fer 1h 32’:

“He corregut be, de menys a mes, ja posant la mirada a la marató de Barcelona”.

La Júlia Escofet igualava la seva marca personal al aconseguir 1h 37’:

“He tornat a repetir per tercer cop la meva marca personal, a veure la següent si baixo”.

El Vicente Gil tornava a les mitges maratons desprès de 15 mesos i ho feia amb 1h 37’:

“He disfrutat molt, ha sigut una passada la mitja, per fi em trec una espina que tenia clavada amb els 21 kms”.

El Manuel Gálvez es quedava a 1 minut de la seva marca personal al assolir 1h 41’:

“Super contento con el resultado, después de haber pasado la gripe estomacal, y de no tener buenas sensaciones en los últimos entrenos, ambiente brutal en Barcelona, ahora la Maratón”.

El Sixto Pallas igualava la millor marca de la temporada al entrar en meta amb 1h 48’:

“M’he trobat millor del que em pensava pels pocs  entrenos que porto amb aquests problemes que tinc fa un temps, ara faré la mitja de Gavà i marató de Barcelona”.

El Jaume Morató feia la millor marca de la temporada al entrar amb 1h 49’.

La Raquel Marín corria la 4arta mitja de la temporada amb un crono de 1h 54’:

“Avui de sensacions molt bé però és clar, no gaire contenta amb el temps que he fet….tot i així no passa res, sempre pot ser pitjor”.

El Josep Montal desprès de quasi un any tornava als 21 kms i ho feia amb 2h 05’.

El Joan Luque abandonava al km 10:

“Arrossego una lesió d’isqui i avui no tocava fer els 21 kms, pel qual al 10 he decidit abandonar, tot i que no la he acabat tinc que dir que el que he viscut de la mitja ha estat impressionat, una passada de cursa”.

A destacar que amb un temps de 59’44 l’atleta Mule Wasihun ha assolit la victòria de la 28ª edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona establint nou rècord de la cursa.

La segona posició ha estat pel suïs Julien Wanders amb un crono de 60’09, que ha establert rècord nacional suïs en la distància i d’Europa sub-23. Amb aquest registre aconsegueix el sisè millor temps europeu de la història.

La corredora  etíop Daba Tejitu s’ha imposat en categoria femenina amb un temps de 01:08’36.