5 herois a la Marató de Valencia

La marató de Valencia està catalogada com una de les millors d’Europa per tot, circuit molt ràpid, ambient als carrers, ambient atlètic més de 15.000 herois maratonians i per la gran organització que hi ha darrera, espectacular tota ella.

Fins la ciutat del Running anaven 5 herois de Fondistes Penedès, cada un d’ells amb objectius molt clars, comencem per l’Albert Moreno que unes setmanes enrere patia una lesió i li apartava dels forts entrenos bastants dies, al final l’Albert aconseguia un crono de 2h 56’, quedant-se a 4 minuts de la seva marca personal, feia la primera mitja en 1h 26’ i la segona en 1h 30’:

“Molt content perquè fa 3 setmanes creia que no podria ni venir a córrer i al final no ha sortit tan malament. Ha tocat patir, sobretot des del 30, però ho he pogut salvar. Un altre sub 3h, possiblement el més lluitat de tots. Increïble ambient i organització: la millor marató amb diferència. Moltes gràcies a tots els Fondistes i família pels ànims! La part negativa, veure patir als meus companys”.

El Thilo Schelebener que fa un mes corria al Tirol varies proves entre elles una marató de muntanya anava a Valencia amb la moral molt alta, però un fort refredat aquesta setmana li feia valorar si la correria al final o no, al final va sortir i la va finalitzar amb 3h 16’:

“Hasta el km 21 muy bien (1:33h). Después han subido las pulsaciones y tenía que bajar el ritmo. Una gran fiesta  y una gran Marató”.

Va finalitzar amb el mateix crono que l’ultima que va córrer fa un any.

El Santi Hervás portava dos setmanes parat per una lesió al bessó, durant aquestes setmanes no ha pogut corre però per no perdre la forma ho combinava amb natació i bici apart del tractament, es presentava a la sortida amb l’esperit de anar pel que tenia al cap i al final al km 28 va notar la falta de l’entrenament d’aquests dies i va finalitzar amb 3h 32’:

“Hoy he vivido el día mas duro como corredor. Pensé que hace dos años en Sevilla fue duro, pues no, me equivocaba. He notado el parón por culpa del gemelo y más de lo que pensaba. Tenía claro que me la tenia que jugar y me la he jugado. He salido con Blas a ritmo para estar en 3 horas. Y la cosa iba bien pero con pesadez en las piernas y pendiente del gemelo. La media en 1:30, a partir del km 22 e incrementado el ritmo. En el km 25 me he encontrado con Fran, me dice que su abductor ha dicho basta y que me acompaña. En el km 28 mis piernas han dicho hasta aquí hemos llegado. Hasta meta ha sido un suplicio. He tenido que parar 5 veces. Unas rampas que me han hecho morder el polvo. Al final 3:32. He pensado en abandonar muchas veces, pero mi orgullo y Fran no me han dejado.
ESO SI SIEMPRE POSITIVO. APRENDIENDO DE LOS ERRORES”.

El Fran Patón que fa tres setmanes va fer 35’ en 10k anava a Valencia amb la moral molt alta i de cara a aconseguir marca personal, els entrenaments li anava sortint tot perfecte, però uns problemes als abductors era el seu hándicap, al final aquest problema li va sortir en plena marató i al km 25 va decidir baixar el ritme per no trencar-se i esperar al Santi per fer-la junts, va entrar en meta amb 3h 33’:

“A veces por muy bien que lleves el entreno hay cosas que no puedes controlar y hoy ha sido un día de esos, de mala suerte,  y se tenía que tener dos dedos de frente(cosa rara en mi) pero le saco la parte positiva de poder acabar la maratón con mi bro Santi, en fin reset y siempre positivos, y a pensar en la próxima”.

El Blas Herrera anava a Valencia amb l’objectiu de baixar de les 3h i va lluitar fins el km 21 perfectament, però a partir d’aquí va veure que no tirava i al km 25 decidia abandonar:

“He volgut plegar al km 25 per que me quedat fulminat, sense ganes ni força, males sensacions, no volia patir 17 kms, la propera serà millor”.

 

La marató va ser impressionant a nivell d’elite va ser guanyada amb nou record per l’atleta de Kenya Kitwara amb 2h 05m 15s, quasi un minut menys que l’anterior que estava del 2015.

També volem destacar el fet que l’atleta de Vilafranca, l’Oriol Vilaplana va aconseguir en ser altre atleta sub 2h 30′ de la comarca, amb 2h 29′.