3 Fondistes a la Marató de Nova York

3 Fondistes a la Marató de Nova York

Cada primer diumenge de novembre té lloc la marató mes carismàtica del mon , la Marató de Nova York, una marató que és converteix en el somni de tot maratonià fer-la algun cop, els motius son molts, primer és la meca de corredor popular, segon per tot el muntatge que té la marató, tercer pel seu gran ambient, 45.000 herois que afronten els 42,195 kms, i el més important pel seu recorregut, ja que passa per barris i llocs emblemàtics de la ciutat, i per que Nova York s’avoca amb els herois maratonians.
La competició comença a Staten Island travessa el Pont Verrazano Narrows, que és tanca al trànsit durant l’esdeveniment. Durant els primers minuts de la cursa el pont s’inunda de corredors, el que s’ha convertit en el símbol més representatiu de la marató.

El traçat passa per Brooklyn i tot seguit per Queens. Els corredors travessen llavors el East River a través del pont de Queensbor per arribar a l’illa de Manhattan. El trajecte pren llavors rumb nord per la Primera Avinguda i transcorre breument pel Bronx abans de retornar a Manhattan per la Cinquena Avinguda i acabar finalment a Central Park, una marató molt dura en alguns trams i poc propicia per fer marca personal, pel qual molts atletes opten per gaudir dels 42,195 kms.

Feia anys que atletes de Fondistes Penedès no anaven a corre aquesta mítica marató però aquest diumenge van estar tres els herois del nostre club presents:

El Cele López que era la seva segona marató, va debutar tot just fa un any a Valencia i ara a Nova York aconseguia 4h 10’ sent la seva marca personal, millorant en 6 minuts.

“Ha sigut increïble, una passada, per tot“.

La Gemma Romeu que feia la seva segona marató particular, va fer al març la de Barcelona a on va debutar i ara Nova York a on aconseguia 4h 12’:

“Molt dura, però increïble ambient”.

L’Albert Moreno que celebrava el seu 40 aniversari corrent la marató al costat de la seva dona la Gemma i entrava també en 4h 12’, era la seva 6ena maratò:

“Experiència increïble, avui el crono era el menys important, es tractava de gaudir d’aquesta gran marató, ha estat la meva 6ena marató i la més especial de totes, l’ambient d’aquesta cursa és fantàstic, en especial en barris que no s’acostumen a visitar com el Bronx, Brooklyn o Harlem, la gent és volca amb la cursa. És una gran cita per als seus ciutadans, el recorregut és bastant dur, amb forts desnivells en especial als ponts que es van creuant.
En definitiva uan gran festa. Moltes gracies pels anims de tots els fondistes a travès de les xarxes.
Molt orgullós de ser finisher al costat d’una gran campiona”.