Ultravesses 4 Travessa Cavalls del Vent (Berguedà)

Ultravesses 4

Travessa Cavalls del Vent (Berguedà)

http://www.cavallsdelvent.com/

Es pot fer en les modalitats de menys de 24h, de menys de 36h o en travesia

La travessa Cavalls del Vent es pot iniciar en qualsevol dels nostres vuit refugis. Com que és una ruta circular es pot realitzar en els dos sentits de la marxa. L’ordre aquí descrit és aleatori. El trajecte està senyalitzat amb marques de color taronja (excepte del Prat d’Aguiló al pas de Gosolans, on només es troben les del PR C-124), que sovint comparteixen protagonisme amb les dels senders de gran recorregut (blanques i vermelles), petit recorregut (blanques i grogues) i altres d’àmbit local (blanques i verdes) que solquen el parc natural. És imprescindible l’ús del mapa de la travessa, ja que en aquest trobareu marcat tot el recorregut. Són més de 80 km d’itinerari que discorren entre els 902 m -a la vall del riu Bastareny- i els 2.513 m d’altitud (el refugi de Niu de l’Àliga; 2.536 si s’ascendeix, com es proposa, a la Tosa) acumulant un desnivell positiu de 4.800 m que deixen a l’abast del caminant variats ecosistemes i racons tan emblemàtics i espectaculars com els cims de la Tosa i de les Penyes Altes de Moixeró, la cara nord del Cadí, les serres Pedregosa i de Gisclareny, el Pedraforca , l’obaga de Gresolet, els Empedrats i les valls del Bastareny i de Gréixer. També es contemplen diversos masos disseminats i antics edificis plens d’història com el santuari de Gresolet, l’ermita de Sant Martí del Puig i l’església de Sant Andreu de Gréixer.

Parc Natural Cadí-Moixeró

El Parc Natural Cadí-Moixeró és un territori de muntanya amb unes alçades d’entre 800 metres i els 2.642 m. S’hi troben gran varietat de paisatges, ecosistemes forestals, zones rocoses, prats i una extensa flora i fauna, amb espècies de l’àmbit mediterrani, al costat d’alpines i euro-siberianes.

Acull 30 hàbitats i 30 espècies animals i vegetals catalogades amb un gran interès Europeu. Ofereix múltiples infrastructures, com refugis, centres d’interpretació, miradors,… i una xarxa de 400 km. de camins senyalitzats. És un indret idíl·lic per a tots els amants de la natura i la muntanya.