Ultravesses 3 Travessa Carros de foc

Ultravesses 3

Travessa Carros de foc

Inici

Carros de Foc és una ruta de muntanya derecorregut circular que uneix els 9 refugis de muntanya que hi ha dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Per fer el recorregut bàsic de Carros de Foc necesitareu entre 5 i 7 dies i podreu començar pel refugi que volgueu i en el sentit que més us agradi.

  • Desnivell acumulat: 9200 mts
  • Distància: 55kms
  • Altura mitjana: 2400 mts
  • Punt més elevat: Coll de Contraix, 2745mts
  • Altura refugis: De 1900 mts a 2400mts

 

Tot va començar l’estiu de 1987, quan alguns guàrdies dels refugis de la zona, d’una manera espontània, van decidir donar la volta al Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici en un sol dia. Només pretenien fer una simple visita de cortesia als altres refugis. A aquesta primera visita van seguir altres i de la mateixa manera espontània, també va néixer el nom de Carros de Foc. Encara avui, després de tants anys, no sabem exactament el perquè d’aquest nom ni qui va ser l’inspirador.
Amb el pas dels anys la ruta s’ha convertit en la gran clàssica del Pirineu. Un lloc de visita obligada per a tots els amants de la muntanya. Només la bellesa espectacular d’aquests paisatges és la responsable que, any rere any, milers de persones recorrin els seus camins, coronin les seves muntanyes i que aquest nom, de pare desconegut, corri de boca en boca: CARROS DE FOC.

Text de la seva web