Les curses extremes (6) Marathon des Sables

Les curses extremes (6)

Marathon des Sables

http://www.marathondessables.com/fr/

Lloc: Marroc (Àfrica)

Data: segona setmana d’abril

Distancia: 250 kms

La Marató des Sables (MDS) és una exigent cursa per etapes considerada una de les carreres més dures del món, que des de l’any 1986 organitza el francès Patrick Bauer al Marroc. Té 250 quilòmetres i dura 7 dies. Hi ha 6 etapes: cinc etapes entre 20 i 40 quilòmetres i una etapa d’uns 80 quilòmetres. És una prova d’autosuficiència.

Els corredors porten articles personals i aliments per a tota la carrera. Els organitzadors proporcionaran només l’aigua diàriament (prop de 9 litres, depenent de la durada de les etapes). La motxilla ha d’estar equipada amb un equip mínim de supervivència, com una bossa de dormir, kit de mossegada de serp i 2.000 kcal d’energia per dia. El recorregut de la cursa canvia anualment, generalment consisteix en planes rocoses, llits de rius secs i dunes de sorra, amb només ocasionalment petits pobles. La temperatura arriba durant el dia 40 ° C o més, mentre que a la nit pot caure molt. Està limitada a 800 participants.