La 1era Crono Escalada al Campanar de la Santa Maria va tenir la victòria de l’Adrià Cabezas i l’Astrid Galimany.

Els administradors de la més popular van tenir la iniciativa de fer una prova inèdita al Penedès, la Crono Escalada al Campanar de la Basílica de Santa Maria, els atletes sortien de la Plaça del Campanar i corrien uns 100 metres fins a les escales del campanar on havien d’afrontar 52m d’alçada i 116 esgraons empinats, tota una experiència nova pels que la feien, sent al final 46 inscrits, que la van corre 41.

La sortida va ser a les 18h i cada minut sortien els participants, tots arribaven al punt més alt, extasiats i bufant, ja que l’esforç havia sigut titànic, al final el guanyador en homes va ser l’Adrià Cabezas amb 54 segons, el 2on el Neofel Eraoui amb 57 segons i 3er el Raul Estevez amb 58 segons.

I en dones la campiona va ser l’Astrid Galimany amb 1 minut 14 segons, 2ona la Mercè Llopart amb 1 minut 17 segons i 3era la Mònica Guilera amb 1 minut 33 segons.

Tots els atletes destacaven la duresa de la prova però que va ser genial viure aquesta nova experiència com atleta.
Al final lliurament de premis tot just al principi de les escales del campanar.