Rachid Achcaoucaou i Yolanda Arroyo reis de la muntanya

El 16é Campionat de Muntanya ha tancat amb una participació de 35 atletes que han corregut un total de 85 curses de tot tipus sent la de més participació, a part de la Crono Escalada, la Trail Senders del Penedès amb 16.

Dura i bonica ha sigut la lluita per ser el rei i reina de la muntanya de Fondistes Penedès, sent al final el guanyador el Rachid Achcaoucaou amb 724 punts gràcies a les curses de l’Encantada, la Ràpita 16k, el Correbocs 15k, la Camikursa 10k i la Crono Escalada, Rachid és la primera vegada que guanya aquest prestigiós campionat i ja figura en el palmarès d’ell, tota una sorpresa molt grata, ja que aquest atleta no figurava entre els favorits a decantar-se més per la ruta.
Al segon lloc trobem al Joan Carles Subirats que ha lluitat de valent però al final s’ha quedat a les portes, aconseguint 674 punts.
Al tercer lloc hi ha el Francesc Patón que aquest any ha anat per totes, aconseguia 501 punts.
Al quart lloc tenim tot un llegendari en muntanya i un clàssic, el Joan Aroca amb 444 punts.
I al cinquè lloc l’altra de les grans sorpreses, el Josep Duque que finalitzava amb 407 punts.

La guanyadora i reina de la muntanya ha estat la Yolanda Arroyo amb 319 punts gràcies a haver puntuat a les curses de l’Encantada, la cursa de Sant Sadurní i la Trail Senders del Penedès de les Cabanyes, com també el Rachid, la Yolanda és la primera vegada que ho guanya aquest campionat i que ha sigut molt participatiu en fèmines, puntuant 6 , sent la segona classificada la Irene Sabaté amb 301 i en tercer lloc a Dioni Monsalve amb 290.

En veterans el primer classificat ha estat el Juan Mancebo.

El nou format d’aquest campionat de ser puntuables només curses del Penedès en un calendari tancat ha estat la clau per què els nostres atletes poguessin ser més participatius i amb més opcions de lluitar pels llocs d’honor, la temporada 14-15 continuarà igual però sense calendari tancat, puntuant totes les curses de muntanya del Gran Penedès: les que hi ha, com les noves com les que canviïn de data.