7 atletes corren les Curses de Muntanya de la Fageda de 29k i 15k a la Garrotxa.

A la Garrotxa, en concret al costat d’Olot tenia lloc les dues curses de muntanya de la Fageda, la Trail de 29k i la de 13,5k, els dos recorreguts transcorrien per un dels paratges més visitats de Catalunya: La Fageda d’en Jordà. El atletes del circuit llarg van passar per dos dels miradors de la Zona Volcànica, els oratoris de Sant Jordi el de Sant Abdó, i pel mig del nucli medieval de Santa Pau. Els qui van escollir la ruta més curta, van enfilar el volcà Puig de la Costa, el volcà Santa Margarita i les graderes del Croscat.

2014-05-11_195958La Trail de 29k donava sortida a les 4 de la tarda del dissabte sota una forta calor i xafogor que feia més complicada aquesta preciosa i duríssima cursa, els primers kms eren per dins de la Fageda d’en Jordà, sent impressionant el seu recorregut, al km 5 ja van trobar les primeres pujades fins arribar al punt més alt de la cursa situat a 954m situat al km 11, els atletes gaudien de unes Increibles vistes, baixada tècnica i dura fins el preciós poble medieval de Santa Pau situat a 473m i km 15, a partir d’aquí la proba s’enduria molt ja que les pujades que li esperaven eren molt tècniques fins el km 24 que començava a baixar i planejar fins arribar al Camping de la Fageda a on estava la infraestructura de la cursa.

Van sortir uns 200 atletes i 5 eren de Fondistes Penedès, sent el Vicente Gil el més ràpid de tots 5 amb un crono de 3h 35’

“ha estat molt dura, però bestial els seus paisatges i per on passava la cursa, he patit molt sobre tot la segona part, però al final ho he aconseguit, soc molt feliç ja que era la primera vegada que corria una cursa d’aquesta distancia”.

2014-05-11_200150Amb 4h 01’ entraven el Joan Jiménez , el Rachid Achcaoucaou i en Joan Luque, tots tres també era el primer cop que feien tanta distancia en muntanya:

El Joan Jiménez comentava el següent:

“Ja al km5 no em trobava be però he decidit continuar, ho he passat molt malament però sort del Rachid que ha estat en tot moment al costat meu sinó no la finalitzo”.

El Rachid comentava:

“he decidit acompanyar al Jiménez ja que veia que no anava bé, se ha fet molt dura ha estat un esforç molt bestia el que hem deixat en aquesta duríssima cursa, però molt guapa”.

En Joan Luque comentava:

“Inhumana en alguns trams però quedava meravellat dels paisatges, mai havia fet una cursa tant dura i ho he donat tot arribant extasiat, notant molt en les cames el que havia fet les dues setmanes abans, marxa de Riudoms de 52k i els 7 cims de 58k, he entrat en el crono que volia i estic orgullós del que he fet, ja que des de Santa Pau km15 fins el final ha estat bestialment dura, amb pujades molt tècniques lluitant molt per fer-les, l’organització un 10, l’any que ve tornaré, he gaudit molt de tota ella tot i de la seva dificultat, repte aconseguit”.

2014-05-11_200228La part negativa va ser que el Felipe Cavanillas va tenir que abandonar per problemes als abductors:

“En 3 años que hace que corro, primera cursa que tengo que abandonar por unos pinchazos en el abductor, espero volver a poder hacer la Cursa Per la Fageda el año que viene, un putadon , pero esto no lo elige uno viene y ya esta”.

La cursa de 13,5 kms era Campionat de Catalunya de muntanya i participaven 400 atletes sent dos del club, les dues fèmines presents i que venien de fer els 7 cims, la Yolanda Arroyo que arribava amb 1h 38’:

“he notat molt el cansament dels 7 cims però he pogut fer-la a un ritme constant, és dura però molt guapa aquesta cursa, estic molt feliç del que he fet en aquestes dues setmanes, no ho pensava”.

La Quima Baena arribava amb 1h 46’:

“Impressionant el que he viscut, gran cursa i contenta del que he fet, ja que porto tres setmanes molt dures”.