Maratonians a Valencia (Albert i Blas) i als 10k (Gemma

Entrenar, lluitar i somniar que fas una marató no està a l’abast de tothom i avui dos herois de Fondistes Penedès ho han fet possible a la marató de Valencia, on tenia lloc una de les maratons més ràpides d’Europa, a la sortida hi havia 11.000 maratonians que començaven a corre pels carrers de la ciutat, que passava per llocs molt emblemàtics d’ella, els dos atletes eren l’Albert Moreno i el Blas Herrera que anaven junts molta estona de la marató amb l’objectiu de baixar o estar en les 3h al finalitzar la proba.

La mitja marató la passaven en 1h 27’ i a partir d’aquí venia l’hora de culminar, l’Albert continuava marcant el ritme i aguantava la mitjana i arribava al final amb una gran marca personal de 2h 54’, sent la segona part una mica més rapida que la primera per segons,  baixava en 12 minuts la marca que ell tenia a la marató de Barcelona i a més feia la marca més rapida de les dues ultimes temporades al club.

“ha estat impressionant he fet els deures que em tocaven i al final he assolit el que més anhelava baixar de les 3h en marató i a més amb molt bones sensacions, la marató és una passada, molt bona organització i un circuit molt ràpid”.

El Blas Herrera a partir del km 27 no va poder aguantar el ritme de l’Albert però no anava massa lluny d’elk i continuava prement de valent els dents per arribar amb una gran marca de 3h 00’, és quedava a 1’ de la seva marca personal:

“El fet d’anar amb l’Albert durant molts kms m’ha anat mot bé però ell està més ràpid que jo i no he pogut seguir-lo, estic orgullós i satisfet de la marca i de la marató que he fet, una de les coses que més destaco es que arribat perfecte i això desprès de 42 kms s’agraeix molt, la marató és increïble amb un gran “ambientazo”.

Com cursa paral·lela hi havia els 10k en la qual participaven 7.800 atletes, entre ells hi havia la atleta de Fondistes Penedès la Gemma Romeu que aprofitant que el recorregut era molt pla buscava fer marca personal, aconseguint-lo al final amb 47’, baixant en 36 segons

“He fet el que em marcava i he passat els primers 5k en 23’45 i la segona part en 23’15, estic molt contenta i animada per la marca, ja que les dues ultimes nits no he pgut dormir gaire, coses de la canalla, i se que podia haver fet menys però ja ho dono per genial la marca, circuit i cursa molt guapa”.