Xavier Agulló fa altra de les més dures del mon, Ultra Cavalls del Vent

!cid_inlineImage4Fa menys de un mes que el Xavier Agulló feia la Ultra trail del Mont Blanch de 168 kms i en el seu cap era fer l’Ultra dels Cavalls del Vent i així va ser que a Bagà tornaven a fer aquesta duríssima però preciosa proba amb un circuit nou en alguns trams ja que va passar de 90 kms a 100 kms, i amb un desnivell positiu de 6.600 mts.

La sortida situada a Bagà (768m) es donava a les 7 del matí del dissabte, a partir d’aquí anaven els atletes enfilant unes fortes pujades per arribar al primer punt de control, el Refugi del Rebost (1640m) però aquí no s’acabava la forta pujada si no que tenien que pujar al segon sostre de la cursa al Refugi del Niu l’Aliga (2.250m), una vegada passant aquest control ve una de les parts més difícils de la cursa, baixades i pujades infernals amb molta pedra i tècniques fins arribar al Refugi del Serrat de les Esposes (1.511m), baixada fins Bellver (1.075m), de nou pujada forta per arribar al Refugi dels Cortals d’Ingla (1.610m), aquí per a molts atletes ja era de nit i tenien que fer una de les etapes més tècniques fins arribar al Refugi de Prat d’Aguiló (2.010m), pujada curta però molt forta fins arribar al Pas de Gosolans (2.410m) sostre de la cursa, i és comença la part més suau entre cometes de la cursa, fins baixar per pista  al Refugi del Lluis Estasen (1.668m), baixada molt tècnica i perillosa fins el Refugi del Gressolet (1.243m), un dels punts més baix, els atletes ja porten molts kms, 74, i noten en les seves cames la duresa del Cadí-Moixerò i enfilen per uns llocs que és pot corre fins arribar a l’Ermita de Sant Martí (990m) segon punt més baix i km 83, aquí li queden una etapa molt però que molt dura la dels Empedrats, ple d’aigua i humitat, l’etapa del aigua, fins arribar al últim refugi control, el de Sant Jordi (1.565m), ja saben que estan apunt d’acabar, li resten 12 kms fins arribar de nou a Bagà, on els espera la glòria i el seu moment de heroïcitat.

Entre el miler de participants hi havia el atleta de Fondistes Penedès el muntanyenc Xavier Agulló que l’any passat no la va poder finalitzar per culpa de la pluja i ara no les tenia totes amb ell per que encara no s’havia recuperat de la UTMB, però tenia il·lusió per fer-la, ell anava fent i poc a poc anava superant totes les dificultats de la proba fins entrar amb un crono de 23h 16’

“Muy malas sensaciones, cansancio durante toda la cursa, estoy fundido desde los primeros kms, me apetece mucho descansar, esto es muy duro”.

Impressionant aquest atleta d’ultres de muntanya que ha superat dos de les més dures del mon en un mes.

cavalls