El Xavier Agulló fa una gran proesa en una de les probes més dures del mon, la Ultra Trail du Mont Blanc de 168 kms

Feia molt de temps que el atleta muntanyenc de Fondistes Penedès, el Xavier Agulló, tenia al cap fer una de les probes més dures del mon, la UTMB, ultra trail del Mont Blanc, de 168 kms i 9.600 mts de desnivell positiu, per això la tenia que preparar de valent i molt durament ja que la proba és de exigència molt al limit per que son hores i hores sense dormir i corrent per muntanyes extremes com son el Mont Blanc i que conté nombrosos trams en altitud ( > 2500m ) , en condicions climàtiques que poden ser molt difícils (a la nit , vent , fred , pluja o neu ) , i que requereix un perfecte entrenament , així com un material adaptat i una capacitat d’autonomia personal.

El 30 d’ agost de 2013, a  les 16:30 i més de 2300 persones compartien el mateix somni : fer la volta al Mont Blanc en menys de dos dies, superant grans  dificultats com l’ ascensió dels grans cols ( col de Voza , col du Bonhomme , col de la Seigne , grand col Ferret ) aixi com pujada de la carena del MontFavre al refugi Bertone , pujada de Bovine , pujada a Tseppes ia la Tête aux Vents i baixades sobre Saint – Gervais , Courmayeur , sobre Fouly , sobre Trient , sobre Vallorcine

Xavier sabia que tenia un dels reptes més importants i difícils que ha tingut en la seva vida atlètica i al seu cap no més hi havia una cosa, assolir aquesta gran aventura, on havia posat tota l’ il·lusió del mon, a mesura que passaven les hores anava menjant kms i passava per la meitat de prova en 20h 21’ al lloc 994 de la general, a partir d’aquí tot era més dur, ja era quasi un dia sense dormir, però el endavant, el km 131 en 30h, km 150 en 35h i km 168, a Chamonix de nou en 40 h 46 entrant al lloc 832 de la general, impressionantment doblant la cursa, entrava tocat per tot el que havia lluitat i per tot el que havia passat i viscut, però molt content per haver assolit el repte i la gran gesta i un acte d’heroïcitat,  Xavi acabava de fer una aventura que mai oblidarà

El nostre heroi és converteix en altres dels pocs atletes penedesencs que han aconseguit fer reptes tants grans com aquests que són les duríssimes ultres trails.

La proba va estar guanyada pel jove atleta francès de 25 anys el Xavier Thevenard, tota una sorpresa amb un 20h 34’ seguit del espanyol Miguel Heras amb 20h 55’ i Javier Domínguez amb 21h 17’.

I en dones que va ser èpic el que va fer l’americana Rory Bosio, que entrava entre els 10 primers de la general, 7ena amb record de la proba 22h 37’, seguida de les catalanes Nuria Picas amb 24h 32 i l’Emma Roca en 24h 48’.