Neix la primera lliga de curses de muntanya del Penedès

 

lligaL’Associació Esportiva Correm per la Terra ha impulsat i coordinat la I Lliga de Curses de Muntanya del Penedès, la Gran Penedès 2013, amb el suport de diferents entitats culturals del territori que organitzen curses de muntanya o d’orientació al seu municipi sense ànim de lucre.
En aquesta primera edició, la Lliga està configurada per 9 curses, dues de les quals són d’orientació. Totes les curses del calendari són de la comarca de l’Alt Penedès, tot i que en un futur, l’objectiu seria agrupar totes les curses del territori adscrit dins la futura Vegueria Penedès.
l’Objectiu de la Lliga és fomentar la participació a les curses de muntanya del Penedès organitzades per diferents entitats culturals del territori i adscrites a la Lliga, creant sinèrgies que siguin útils per a la difusió de les proves i per a l’obtenció de recursos col·lectius. Les curses de muntanya viuen un moment dolç. Molta gent disfruta entrenant i competint, i a molts pobles del Penedès i de Catalunya se celebren curses populars de muntanya. Treballar en xarxa i de forma comuna permet optimizar el recursos i aprendre de les experiències dels altres. Aquesta iniciativa busca que les curses participants no siguin flor d’un estiu i tinguin continuïtat en un futur.
Per altra banda, la Lliga vol oferir als corredors una motivació extra. La Lliga GP es una competició, es a dir, els corredors que participin en qualsevol de les curses participants obtindran una puntuació en funció del resultat. La participació en una de les curses automàticament significa que el corredor participa en la Lliga. La puntuació té en compte la dificultat de cada cursa, així com el temps final en la cursa respecte el primer classificat.
La primera cursa puntuable de la Lliga serà la Correbocs d’Ordal, que tindrà lloc el pròxim diumenge 7 d’abril, a Ordal.
La Lliga és una competició individual i per equips que premia els resultats i la regularitat dels participants de les curses que formen part del calendari:
           07/04/2013 – Correbocs d’Ordal
           02/06/2013 – Cursa d’Orientació Lluís Barrera a Vilafranca
           09/06/2013 – Cursa del Castell d’Olèrdola
           16/06/2013 – Kumunpaca de Sant Sadurni d’Anoia
           22/09/2013 – Camikursa de Sant Cugat Sesgarrigues
           20/10/2013 – Marxa de les Bonesvalls a Olesa
           10/11/2013 – Cursa Roca a Sant Marti Sarroca
           23/11/2013 – Cursa d’Orientació Vallmoranta a Sant Pere Molanta
           01/12/2013 – Pujada a l’ermita de Sant Pau a Vilafranca
La classificació de la Lliga, així com el reglament, està disponible a la pagina web de Correm per la Terra, www.corremperlaterra.cat, qui serà l’encarregada de gestionar les dades que l’organització de cada cursa li lliurarà.
Quan finalitzi la darrera cursa del calendari està previst fer un acte de lliurament de premis als millors classificats de la Lliga.
Correm per la Terra és una associació esportiva sense ànim de lucre del Penedes que té per objectiu la promoció i el foment de l’esport de muntanya com a mitjà per conèixer la natura i cultura de la nostra
terra. Ho fem a través de la participació en curses de muntanya del Penedes i d’arreu dels Països Catalans i en l’organització de curses a la comarca de l’Alt Penedes: La Camikursa de Sant Cugat Sesgarrigues, la Campi qui Pugui per les Festes d’Hivern de Vilafranca del Penedes i properament el Kursallot, una cursa de 10 Km per muntanya que se celebrarà el proper 19 de maig de 2013 a Castellví de la Marca.