Neix la cursa de muntanya l’Encantada a Guardiola

Una nova cursa neix a la nostra comarca, en aquest cas és de muntanya i en concret al terme de Guardiola de Font-rubí el proper 7 d’abril, la cursa “L’Encantada”, una cursa de 20 kms,els organitzadors de la proba ens han passat la següent nota.

Benvolguts amics:
A finals de l’any passat des de la regidoria d’esports del M.I. Ajuntament de Font-rubí, i a la vista de la creixent afició a les curses populars, siguin per asfalt o per muntanya, ens van animar a estudiar la possibilitat d’organitzar una cursa, amb la finalitat de donar a conèixer el Municipi i fer sortir el nom de Font-rubí dins d’un món en el que s’hi mouen milers de persones.

El resultat, ha estat l’organització d’una cursa de muntanya el dia 7 d’Abril, sota el nom de L’ENCANTADA DE FONT-RUBÍ ( 20 KM DE MUNTANYA PER L’ALT PENEDÈS) amb sortida i arribada al Parc de la Sitjota i tenint com a punt més alt del recorregut, la casa de Clivelleres. Es tracta d’una cursa atractiva que passa per pistes rurals, amb molts trams de corriols, ascensos i desnivells pronunciats. Seran 20 Km per gaudir de la natura amb un desnivell positiu de 670 metres.

El recorregut comença a la zona esportiva de Guardiola. Surt del poble passant per Can Rovireta , entre vinyes, a poc a poc va guanyant alçada en direcció a la muntanya, passa a tocar del barri de La Rubiola i arriba a la masia de Pereres, darrera casa habitada abans d’ endinsar-se cap al torrent de Valldellós, on envoltats d’una vegetació exuberant i amb rampes del voltant del 20% ens portarà a la part més alta.

Es passa per sota de la masia de Clivelleres ( Km 9,4) des d’on es pot gaudir de les millors vistes del Penedès i tot seguit comença la baixada que per pistes pedregoses i corriols torna a portar-nos a la masia de Pereres. A partir d’aquí, altra vegada entre vinyes i pistes boscoses, el circuit baixa per la Cigronera i la serra Gavatxa fins arribar a uns preciosos corriols que ens portaran a la part més baixa, just a tocar de Sant Vicenç del Morrocurt. Es creua la riera i comença la pujada fins la masia de Cal Costa on, per corriols i camins entre vinyes, s’iniciarà el tram final de baixada fins arribar altre cop a la zona esportiva.

Si voleu més informació de la cursa (horaris, serveis, preus d’inscripció,…etc), us podeu adreçar a la pàgina web : www.tretzesports/encantada2013