15 herois de fondistes penedès a la marató de Barcelona

Un dels grans reptes que pot tenir un atleta és fer una marató, els 42,195 kms mítics que té la cursa s’han de preparar durant molts mesos, amb molt entrenament i competicions abans d’intentar assolir la distància. El diumenge arribava l’hora de la veritat de 14 herois de Fondistes Penedès, uns per sumar una marató més al seu currículum atlètic i altres per fer el seu debut. La de Barcelona és una de les maratons amb més participació del club, una cursa que s’ha convertit en la quarta d’Europa per la gran quantitat d’atletes inscrits, 18.500, dels quals han finalitzat 14.856.

1maraLa marató de Barcelona començava a Plaça Espanya a les 8:30 del matí, sota una suau pluja que va acompanyar els maratonians durant tota la cursa, però per sort no va fer gaire fred, cosa que hauria estat demolidor pels atletes. El circuit de la cursa passa pels llocs més emblemàtics de la ciutat, amb gran ambient al carrer tot i la pluja i una gran organització.

Poc a poc els atletes anaven fent km i arribaven a la plaça Espanya de nou pel Paral·lel, amb un final de pura pujada.

El primer del club en creuar la línia d’arribada va ser el Blas Herrera que feia una marca de 3h 01’, quedant-se a només 2 miunuts de la seva marca. Feia la primera mitja en 1h28’ i la segona part en 1h 33’ i era la seva segona marató de la temporada.

Herrera: “he intentat baixar de nou de les 3h però al final he perdut una mica i m’he quedat a poc de aconseguir-ho, però estic molt content i feliç per el que he fet”

L’Albert Moreno en la seva tercera marató també volia estar al voltant de les 3h i al final aconseguia 3h 06’, rebaixant en 3 minuts la marca personal que va aconseguir a València al novembre. Passava la primera mitja en 1h 28’ i la segona part en 1h 37’.

Moreno: Tercera marató acabada i patint com mai. Content per la marca tal i com ha anat…fins al km 32 anava a ritme per fer 2:58! Al final 3:06:45 M’ha agafat un pajarón però no he parat…tossut com una mula. Al final al dispensari de la creu roja :P ja em trobo millor!

El Jordi Roche també anava a ritme de baixar de les 3h, la primera mitja la passava en 1h 29’ i la segona en 1h 44′, finalment acabava amb 3h 13’:

La d’avui es la marató que mes he patit de llarg , calia provar-ho i no ha pogut ser, tot bé fins al km 35 però llavors m’he enfonsat molt i al paral·lel gairebé no podia ni caminar! Al final 3:13 i la cinquena al sac! Emocionant els ànims de la gent. Seguirem provant fins que baixem de 3h

El Carlos Castan feia marca personal amb 3h 15’, rebaixant en 8 minuts la que havia fet l’any 2008 a Nova York. Passava la primera mitja en 1h 37’ i la segona en 1h 37’, per tant doblava.

“Millor temps, pitjor que l’objectiu de 3:10, però molt content, donat que anava tocat dels isquis. Primera vegada que la corria i m’ha semblat dura, amb desnivells que em trencaven el ritme. I gràcies pels ànims!”

Rafel López un altre clàssic de la distancia acabava amb 3h 21’, la primera mitja en 1h 33’i la segona en 1h 47’.

a partir del km 28 les cames no podien, he parat una mica i he anat una estona amb altres atletes i al final endavant tirant de mi mateix i entrant amb meta orgullós del que he aconseguit

El Josep Maria Canela també feia la marató en 3h 21’ i es quedava a 2 minuts de la seva marca. La primera mitja en 1h 34’ i segona en 1h 47’.

Hem arribat junts amb el Rafael agafats de la ma. Un fidel reflex de tota la temporada. Anava a fer 3:10 i he passat la mitja amb 1:34 a ritme d’ aconseguir-ho. Al final sa ma fet llarga i he fet l’altre mitja 11 minuts mes lents! Però molt content

El Josep Olivella acabava amb 3h 32’, la primera mitja en 1h 38’ i segona en 1h 53’.

“Tot semblava indicar que em trobaria millor que l’any passat però la veritat és que a partir del km.30 ha vingut a visitar-me el temible mur i m’ha provocat no poder mantenir el ritme. El cert és que no havia entrenat tant com l’any passat (he volgut arribar poc carregat de quilòmetres) i al final ho he pagat amb rampes a les cames. La distància de la Marató et fa claudicar si li perds una mica el respecte. Dono les gràcies a tots el companys fondistes que avui no han pogut córrer i que ha vingut a animar. S’han notat moltíssim.”

El Joan Jimenez debutava en la distància i ho feia en 3h 35’, primera mitja en 1h 38’ i segona en 1h 56’.

He anat a un ritme constant i sense forçar, he passat la primera meitat bastant bé i una mica eufòric, gràcies als ànims del Rachid, Luque, Vicente, etc. He corregut amb bastant de cap i sent conscient que era la primera marató. A partir del kilòmetre 38 m’ha agafat la famosa ¨’pájara’ iera qüestió d’ acabar-la. Molt content pel temps.

El Joan Badell, un atleta que n’ha corregut unes quantes, tornava als 42 kms per segon any consecutiu desprès de 12 anys sense fer-la i finalitzava amb 3h 35’, primera mitja en 1h 43’ i segona en 1h 51’.

El Joan Maria Sansón feia la segona de la temporada per primer cop en força anys i finalitzava amb 3h 49’. Primera mitja en 1h 48’ i segona en 2h 01’.

“Al final bastante apurado quiza por falta de entrenamiento“

Aleix Burch feia marca personal amb 4h 09’ rebaixant-la en 6 minuts, la primera mitja en 1h 51’, segona en 2h 17’.

“Volia fer 3:40-50, però m’ha agafat descomposició des dels primers quilòmetres i he hagut d’anar al servei tres vegades,he perdut uns 25 min”

El Carles Pellicer debutava com atleta del club i en la distancia va fer 4h 11. Primera mitja en 2h 03’ i segona en 2h 08’.

“Era la meva primera marató, m’ha anat bastant bé però al final una mica cascat, fa uns mesos en marcava un altre objectiu però una lesió de fa un mes i mig va ser la culpable de buscar altre repte, però content”

El Felipe Cavanillas debutava en la distancia amb 4h 17’. Feia la primera mitja en 2h 04’ i segona en 2h 12’. Un atleta que en pocs temps ha passat de córrer 10k a fer els 42k:

“Això es un altre historia i un altre mon, ha estat dur però estic molt orgullós del que he fet i de la marca que he aconseguit, moltes gracies als que heu estan animant, i al Vicente Gil que ha fet la segona mitja amb mi”

Miquel Leyton també debutava amb 4h 26’, un repte que ho veia difícil fa poc i ara ja té 42 kms a les seves cames , el temps de primera mitja 2h 13’ i segona en 2h 13’, doblant la marató.

El Jaume Soler feia 4h 31’ en la seva segona marató. Primera mitja en 2h 03’ i segona en 2h 28’.

“Suposo que m’ha fallat l’aspecte mental, ha estat dur a partir del km 30 però ja en tinc dues”

Una vegada més queda evident de que els atletes del club entenen la distancia de la marató com un dels grans reptes de les seves vides, ara ja tenen la glòria guanyada.