Balanç i estadístiques del 2012 de les curses de l’Alt Penedès, per Joan Luque

He fet un balanç i estadístiques de les curses que s’han fet a la nostra comarca durant tot el 2012.
Gran quantitat de curses han sorgit noves durant el 2012 i actualment hi ha 29 que tinguin classificació i d’aquí hem agafat la informació dels atletes arribat a cada una d’elles.

Han corregut 7.217 atletes, entre 17 curses de muntanya, 4 de 10 kms. 1 de fons i 7 d’altres distancies, entre totes elles sumen 378.942 mts, sent la de més distancia de 42,195 kms i la de menys de 3 kms.

  • La cursa amb més participació ha estat la del Cava que van finalitzar 1.197 atletes, seguida dels 10k de Vilafranca amb 1.025, al tercer lloc la mitja marató de l’Espirall amb 703, la quart lloc la  Trail Senders del Penedès de les Cabanyes de 12,7 kms amb 360 atletes i al cinquè lloc la cursa de la Vinya de Sant Llorenç d’Hortons amb 315 atletes.
  • La cursa de muntanya amb més participació ha estat la Trail Senders del Penedès de les Cabanyes de 12,7 kms que feia la primera edició seguida de la cursa de la Vinya de Sant Llorenç d’Hortons i al tercer lloc la de Torrelavit.
  • En 10 kms la primera era la de Vilafranca seguida dels Monjos, Moja i Lavern.
  • En fons l’única que hi ha és la mitja marató de l’Espirall.
  • I en altres distancies la primera era la del Cava de 12 kms seguida per la dels Nassos de Sant Sadurní 10,6 kms i la tercer lloc la de Sant Valentí de les Cabanyes de 3 kms.
  • El mes amb més curses ha estat el de desembre amb 8, la població que organitza més curses és sant Sadurní amb 8 seguit de Vilafranca amb 5.
  • No oblidem curses paral·leles que s’han fet, com la duatló de Vilobí, el canicros de Vilafranca, la cursa de sant Felix, la milla del barri de Moli Rovira, etc…

Valoració: El 2012 no s’oblidarà mai, per la gran quantitat de curses que ha hagut a la comarca i això és un fet impressionant, i el més important és per que hagin corregut més de 7.000 atletes, per muntanyes, camins i carreteres de la nostra comarca, hi ha hagut molta gent darrera que ha fet possible aquest èxit, aquestes persones són els protagonistes de aquesta gran noticia, els organitzadors, que li han dedicat hores i hores de la seva vida per que tot fos possible, per això no els deixeu de banda: les institucions, premsa i empreses, continueu recolzant-los per que us necessitem.

L’any 2013 s’augura amb més èxit, ja que en cartellera hi ha més curses noves, impressionant