Jordi Ribes i Carme Bertran guanyadors de la Mitja Marató de l’Espirall

Jordi Ribes i Carme Beltran guanyadors de la 38ena Mitja Marató de l’Espirall

La 38ena edició de la mitja marató de l’Espirall quedarà marcada en el seu historial per moltes coses, canvi d’ubicació passant al carrer d’Igualada, canvi de circuit per fer-la més ràpida, més km per dins de Vilafranca, anar a la Granada i tornar per fer-la de nou, era de dues voltes, canvi de data, passant del desembre al novembre, tot això com reclam als atletes de tot Catalunya per venir a Vilafranca a córrer, però no ha estat la resposta que s’esperava l’organització, l’Associació de veïns de l’Espirall, al final han finalitzat 215 atletes, sent l’edició amb menys participació de totes, altra dada a tenir en compte és que ha baixat un 46% respecte a l’any passat i un 58% respecte a fa dos anys.
En l’àmbit esportiu de cursa la sortida es va donar a les 10 del matí, dia assolellat i bona temperatura, ideal per córrer, els atletes omplien el circuit urbà de Vilafranca uns 4 km, el primer km anaven un grup de 7 atletes, però al segon km, l’atleta local del Velocistes Penedès,l’ Abde Samaoui ja tirava i anava quedant-se sol, agafant el cap de la cursa i marcant una diferència de més d’un minut entre el primer i segon, fins que al km 17 que l’atleta de Lleida Joan Ribes remuntava i ho avançava i arribava a meta en solitari com gran guanyador de la 38ena amb un crono de 1h 14 minuts 55 segons, sent la pitjor marca de tota la història de la mitja, Joan comentava:
“No m’esperava guanyar però he vist que el líder anava mal i he augmentat el ritme fins a agafar-lo, m’he animat i he tirat de valent fins al final”.
L’atleta local Abde Samaoui quedava segon i 1er de la comarca amb 1h 15m 28s:
“Anava perfecte per acabar en 1h 13m aproximadament, però un fort flat al km 15 m’ha fet baixar el ritme i ja m’he limitat a acabar”.
El 3er classificat va ser Alberto Viera amb 1h 18m 03s, el 4art Antoni Puig amb 1h 18m 32s i el 5è el Juanra Velázquez amb 1h 18m 52s.

En dones la participació ha estat amb 25 atletes, des d’un bon començament l’atleta de Vilanova la Carme Bertran agafava el lideratge i no ho deixava fins a entrar a meta, amb un crono de 1h 35m 16s, la segona pitjor marca de la història de la mitja.
En segon lloc i 1era de la comarca entrava l’atleta de la Granada, la Maria Pons amb un crono de 1h 37m:
“M’ha agradat molt córrer la mitja passant pel meu poble i a més he fet podi”.
La 3era classificada era l’Aida Pérez amb 1h 40’, la 4arta la Júlia Ferrer amb 1h 41’ i la 5ena la Judith Colomer amb 1h 43’.
En l’apartat de clubs l’equip guanyador va ser Fondistes Penedès.

Ara toca a l’organització treure conclusions perquè tot canviï radicalment i torni a ser una mitja marató, a part de la més antiga de Catalunya una mitja amb molta més participació i que vinguin atletes de renom.