Francesc Patón i Luci Barrio guanyadors del XIXè Campionat de Ruta

Francesc Patón i Luci Barrio guanyadors del XIXè Campionat de Ruta

Com cada temporada l’últim diumenge de maig marca el fi de la temporada i amb la finalització d’ells surten les classificacions finals que reflecteixen els esforços dels nostres atletes, comencem amb el campionat estrella del club, el de Ruta que engloba les curses que s’han corregut durant la temporada en mitja marató, marató i 100 kms en ruta, tenen premis els 10 primers, 5 primeres dones i 3 veterans.

El guanyador d’aquest XIXè Campionat de Ruta ha estat el Francesc Patón que ho torna a revalidar per 5è any consecutiu i sent la sisena vegada que ho guanya, sent l’atleta que més vegades ho ha guanyat.

Francesc ha guanyat el campionat amb 1.505 punts, la millor puntuació de les últimes 5 temporades, sent les seves 5 millors curses, els 100 kms de Santander amb una impressionant marca de 8h 26’, Record del Penedès, més  les mitges maratons de Sitges i l’Espirall amb 1h 18’, la mitja marató d’Igualada amb 1h 20’ i la mitja marató de Barcelona amb 1h 22’.

A més ha estat l’home més ràpid del club en mitja marató amb 1h 18’

El segon lloc ha estat per el Santi Hervás que va sumar 980 punts, sense haver corregut marató s’ha ficat en aquest segon lloc, les curses que li ha puntuat han estat, Mitja Marató de Barcelona amb 1h 21’, Espirall, Sitges i Igualada amb 1h 23’ i Montornès amb 1h 24’.

El tercer lloc està ocupat per Thilo Schliebener que ha sumat 940 punts, un Thilo que ha tornat desprès de la seva lesió amb molta força, ha fet la marca més ràpida del club en marató a Trevisso al assolir 3h 16m 05 segons, les altres cures que li ha puntuat han estat les mitges de Vilanova amb 1h 27’, Sitges amb 1h 28’, Blancafort amb 1h 33’ i Salou amb 1h 35’.

El quart lloc tenim al Josep Maria Canela amb 785 punts, sent les seves millor marques, en marató a Barcelona 3h 26m 31 i en mitja 1h 31’ a Barcelona i Igualada

El cinquè hi trobem al Jaume Bertran i 1er veterà amb 785 punts, amb unes millors marques de 1h 32’ a la mitja marató de Mollerussa i 3h 22 ’ a la marató de Valencia, un any més aquest veterà atleta està entre els millors.

El sisè lloc ha estat pel Joan Jiménez amb 740 punts, les seves millors marques han estat 1h 32’ a la mitja marató de Cambrils i de 3h 28’ en la marató de Barcelona.

El setè lloc i 2on veterà ha sigut el Josep Duque que va sumar 725 punts, amb unes millors marques de 1h 30’ a la mitja marató de 3h 19’ a la marató de Valencia.

En vuitè lloc ha quedat el Raúl Navarrete  amb 635 punts amb unes millors marques de 1h 28’ a la mitja marató de Gavà i 3h 16m 31 segons a la marató de Barcelona.

Al novè lloc hi ha el Blas Herrera amb 615 punts, amb unes millors marques de 1h 30’ a la mitja marató de Barcelona i 3h 16m 31 segons a la marató de Barcelona.

El desè lloc masculí ha estat el Luc Haasnoot amb 550 punts, , amb unes millors marques de 1h 40’ a la mitja marató de Barcelona i 3h 46m 31 a la marató d’Amsterdam.

En Femení la guanyadora ha estat la Lucia Barrio que ho guanya per primer cop a més ha estat la desena de la general total, la seva puntuació ha estat de 615 punts, la millor puntuació dels últims 8 anys en femení, les seves millors marques han estat de 1h 36’ a la mitja marató de Cambrils sent la marca més ràpida del club en dones d’aquesta temporada, 1h 38’ a les mitges maratons de Granollers i Mollerussa i 1h 44’ al Vendrell , apart de que ha estat l’atleta fémina que més ràpida ha corregut en mitja també ho ha fet a la marató al assolir 3h 48’ a la marató de Valencia, sent la millor marca en dones dels últims anys.

El segon lloc ha estat per la Dioni Monsalve amb 230 punts, amb unes millors marques de 1h 43’ en la mitja marató de Mollerussa i 3h 54’ a la marató de Valencia.

El tercer lloc hi ha la Raquel Marin amb 170 punts amb unes millors marques de 1h 56’ en la mitja marató de Barcelona i 4h 34’ a la marató de Barcelona.

El quart lloc ha estat per la Maribel Fernández amb 325 punts amb unes millors marques de 1h 46’ a la mitja marató de Granollers i 3h 52’ a la marató de Barcelona, sent aquesta la marca més ràpida del club en els 42,195 kms en dones.

El cinquè lloc trobem a la Carme Expóxito amb 55 punts, sent la seva millor marca en mitja marató de 1h 56’ a Calella.

En veterans, amb més de 50 anys,  el 1er lloc com ja hem dit abans ha estat pel Jaume Bertran, el 2on lloc per el Josep Duque amb 725 punts, i el 3er lloc ha estat el Celestino López amb 350 punts, 13è de la general, 1h 46’ a la mitja marató de Donostia i 4h 10’ a la marató de Nova York han estat les seves millors marques.

Han participat en aquest campionat 31 atletes, s’han corregut 2.851 kms sent 1 cursa de 100 kms.

93 mitges maratons, sent el Jaume Bertran el que més ha corregut amb 8, 9 atletes han batut marca en 21,097 kms i la mitja amb més participació ha estat la mitja de l’Espirall amb 12 atletes, seguit de Sitges amb 11, les dones corren la xifra de 16 mitges.

En marató s’han corregut 19, sent el Sixto Pallas el que més ha corregut amb 2, 8 atletes han batut marques en els 42,195 kms, s’ha repetit el fet històric que més maratons han corregut les dones, 4 en total, la marató amb més participació ha estat la de Barcelona amb 7, seguida de la de Valencia amb 6.