El Cele López fa una mitja marató a Noruega

El Cele López fa una mitja marató a Noruega

Tromsø és una ciutat i municipi del nord de Noruega, capital i ciutat més gran del comtat de Troms. És la segona ciutat més gran de la Lapònia, després de Múrmansk, així com la ciutat més gran de Nord-Norge i la setena del país, aquest dissabte tenia lloc una de les cites esportives més importants del Pais, la Marató del Sol de Mitjanit (Midnight Sun Marathon) que al mateix feien curses paral.leles com la de 5k o la mitja marató.

El nostre atleta de Fondistes Penedès, el Celestino López que està preparant la marató de Berlin que serà al setembre i dins de la seva preparació va corrent mitges maratons, pel qual es desplaçava a Noruega per córrer els 21,097.

Com a Noruega està les 24 hores sense que es faci de nit, les diferents proves donaven la sortida en horari nocturn, la mitja marató es donava la sortida a les 22:30, amb una bona participació de uns 4.000 atletes, el Cele aconseguia 1h 43’ sent la seva millor marca del últim any, es quedava a 1 minut de la seva marca personal, aquí teniu la seva crònica:

“Mitja marató del sol de mitja nit a Tromso (Noruega). Molt ben organitzada. Es corren durant tota la tarda curses per tothom. Curses infantils, de 5 kms. De 10 kms, i al vespre a les 20:30 h es dona sortida a la marató i a les 22:30 h la mitja, per mirar que la majoria de corredors i corredores entrin per meta cap a les 12 h de la nit.

“Circuit d’anada i tornada per el fiord, amb un paisatge de muntanyes nevades molt maco. Amb un relleu ondulat i suau bastant pla. Temperatura ideal de 9°C per córrer. La primera meitat de la cursa amb sol i la segona amb pluja molt fina. Temps de 1h43′ , la  meva millor marca de la temporada. Prèviament abans de la mitja havíem fet amb la Carme la cursa de 5 kms. Per mi la mitja mes maca de les que he fet mai”.

El Cele obre el campionat de ruta de Fondistes Penedès de la temporada 17-18