Un fondista a la Cursa de l’Alba

Un fondista a la Cursa de l’Alba

A Collbató tenia lloc la 30ena edició de la dura cursa de l’Alba, de 24 kms amb 2.400m de

Els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d’aquest moment els atletes s’endinsen per un sender al Parc Natural de Montserrat envoltant el massís per la seva part mitjana en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 5 aproximadament on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel que en tram de pista ampla encimentada arribaven al Monestir de Montserrat. Aquí comença un dels trams més durs de la cursa, ascens combinant més de 1.200 graons amb trams de sender d’incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.237m). Un descens passos de 1,2km aprox., els conduira fins a un descens suau d’uns 3km fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontaven l’últim descens molt tècnic que els conduïa a la pancarta d’arribada.

Durant la major part del recorregut, pel fet que la cursa de l’Alba transcorre pel Parc Natural de Montserrat, podien gaudir d’immillorables vistes de les diferents formacions rocoses d’aquest massís.

Fins aquí anava el Joan Luque sent el tercer any consecutiu que la fa, la calor 24 graus i la forta humitat van endurir molt més la prova, per el Joan era un repte aconseguir-la i al final entrava amb 3h 57’ i lloc 235 de 260:

“Ha estat molt més dura per la calor, però ho he donat tot, per a mi aconseguir aquest repte tant dur ha estat molt important i m’ha fet molt feliç, el coronar el cim de Sant Jeroni ha sigut un moment molt especial”.